Dit waren de 25 beste optredens van Graspop 2024 volgens het publiek

Foto: Elias Timmermans (Graspop 2024)

Strik om Graspop 2024. Vier dagen lang stond de weide van Dessel weer in vuur en vlam van vuige gitaren. Het weer speelde een hoofdrol, maar uiteindelijk blijft toch de muziek het meeste hangen. Maar welke acts het meeste? Dat vroegen we zoals altijd aan jullie, en dat resulteert in de publieks-top 25 beste optredens van Graspop 2024.

Via onze social media kanalen, onze Whatsapp-communities en ons Festival Forum hebben vele festivalgangers weer hun toplijstjes ingeleverd. Alle stemmen zijn geteld, en dat levert de volgende top 25 op met beste optredens van Graspop 2024 volgens het publiek.

De Graspop 2024 Countdown

25. Crosses
24. Igorrr
23. Abbath
22. Pain
21. Bruce Dickinson
20. Dynazty
19. Biohazard
18. Megadeth
17. Emperor
16. Karnivool
15. Architects
14. Alice Cooper
13. Limp Bizkit
12. Avenged Sevenfold
11. Scorpions
10. Vola
9. Avantasia
8. TOOL
7. Ne Obliviscaris
6. Brutus

Foto: Rudy de Doncker (Graspop 2024)

5. Ice Nine Kills

Wow, wat een show van Ice Nine Kills! De band weet hun toch vrij complexe nummers uitstekend over te brengen op het publiek, en neemt ook nog eens een hele vette productie mee. Als het ze lukt om nog eens één of twee overtuigende albums af te leveren, zien we in Ice Nine Kills een langverwachte frisse headliner voor metalfestivals als Graspop.

Foto: Dorien Goetschalckx (Graspop 2023)

4. Machine Head

Vorig jaar moest Machine Head nog overtuigd worden om het erop te wagen als headliner, dit jaar draaide de machine alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. Critici zouden kunnen zeggen zelfs iets te, met opblaasbare podiumelementen en dobbelstenen in het publiek, maar het publiek geeft ze ongelijk. Machine Head kwam, zag en overwon, met spectaculaire pyro, confetti en vuurwerk als klap op de vuurpijl.

Foto: Elsie Roymans (Graspop 2024)

3. Pendulum

Pendulum had goede oogst dit weekend. Op Pinkpop wisten ze een top-5 notering in de wacht te slepen, en dat is op Graspop niet anders. De band sloopte het festival figuurlijk, maar zelfs ook letterlijk, en bewijst tussendoor dat ruwe drum ‘n bass, live gespeeld en aangevuld met een setlist vol pit een perfect einde is van je festivaldag, ook op Graspop 2024.

Foto: Peter de Jongh (Graspop 2024)

2. Electric Callboy

Met de laagdrempelige electronicore van Electric Callboy arriveerden dit jaar de kermisbeats op het hoofdpodium van Graspop. Daar was veel om te doen, maar uiteindelijk bleek het een schot in de roos. Geen massale exodus naar de metalbands in hart en nieren die tegelijkertijd de tenten onveilig maakten: de wei voor de main stage stond stampvol en hoste vrolijk mee. Hét verbroederende feelgoodmoment van Graspop 2024.

Foto: Elias Timmermans (Graspop 2024)

1. Bring Me The Horizon

Na tien jaar stond Bring Me the Horizon eindelijk weer op Graspop, als headliner. Met een spetterende strakke show weten de Britten de verwachtingen volledig in te lossen. Het optreden bleek alles te worden wat je van een headliner wil: tracks waarbij tot ver naar achteren luid wordt meegezongen, een (uiteindelijk) dankbare en enthousiaste frontman en een productie van de bovenste plank. Daarom wordt het optreden bij deze bekroond tot de nummer 1 in de publieks-top 25 beste optredens van Graspop 2024.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.