Genoeg vermaak met het brede randprogramma van Zürich Openair 2024

Photo: Samuel van der Lee / Festileaks

Uiteraard komt het gros van de bezoekers van Zürich Openair 2024 voor het muzikale programma, maar wanneer je even niets hoeft te zien, zorgt ook het randprogramma voor genoeg vermaak. Van karaoke tot dansspelletjes en van vintage shoppen tot XXL-discoballen, dit valt er allemaal te beleven op Zürich Openair 2024.

Met namen als RAYE, Sam Smith en Joris Voorn zorgt Zürich Openair uiteraard voor genoeg muzikaal vermaak. Meezingen met de grootste hits en dansen op de beste beats is hier een garantie. Echter wil de festivalganger ook wel eens iets anders. Wanneer een act je niet zoveel boeit of misschien een beetje tegenvalt bijvoorbeeld. In dat geval heeft Zürich Openair 2024 genoeg randprogramma als uitvalsbasis.

Photo: Samuel van der Lee / Festileaks

Vintage shoppen bij Ricardo

Nee, Ricardo is geen lokale buurtbewoner die zijn kledingkast is gaan uitpluizen en een groot deel hiervan wegdoet. Ricardo is de Zwitserse versie van Marktplaats. Ergens halverwege het terrein bevinden zich meerdere kraampjes met vintage kleding, zonnebrillen en andere festivalaccessoires.

Vriendelijk medewerkers helpen hier bezoekers die nog even op zoek zijn naar de finishing touch voor hun festivaloutfit. Maar ook wanneer je iets zoekt voor buiten de festivals om, bijvoorbeeld een lekkere dikke trui, kun je hier terecht. Uiteraard is het met temperaturen boven de 30 graden veel te warm voor een trui. Maar ook daar heeft Ricardo aan gedacht. Wanneer je iets koopt dat je niet gelijk aantrekt kun je dat achterlaten en later oppikken. Ook ideaal wanneer het ’s avonds een flink stuk kouder is.

Photo: Samuel van der Lee / Festileaks

Karaoke in Olé-Olé-Bar

Vind je de muziek eigenlijk helemaal kut? Dan kies je toch zelf een lekkere plaat uit. Enigszins onopvallend vlak naast de ingang bevindt zich Olé-Olé-Bar. Een bar die doorgaans in de Langstrasse (uitgaansstraat van Zürich) veelvoudig wordt bezocht. Maar voor dit weekend verhuist Olé-Olé-Bar even naar het festivalterrein van Zürich Openair.

Het is een rechthoekige ruimte dat plaats biedt voor zo’n 50 tot 60 personen. Een dik boek met een breed aanbod aan hits ligt bij de dj-tafel. Hier kun je jouw favoriete plaat aanvragen én zingen. Het nadeel is wel dat de nummers gecategoriseerd zijn op songtitel in plaats van op artiest. Waardoor het een ietwat onoverzichtelijke catalogus is.

Maar zodra je eenmaal je favoriete plaat hebt gevonden is het tijd om los te gaan. En wanneer het even niet fantastisch gaat is de dj vriendelijk genoeg om je vocaal te ondersteunen. Al met al uitstekend vermaak tussen de optredens door.

Photo: Samuel van der Lee / Festileaks

Dansen, dansen, dansen

Wie graag de voetjes van de vloer haalt kan op Zürich Openair 2024, naast de voetjes, ook diens hart ophalen met al het dansbare randprogramma. Naast de Dance Circus zijn er genoeg kleinere stages waarvan de optredende acts niet op de line-up staan. Zo bevindt zich vlakbij de Olé-Olé-Bar een klein veldje met een idyllische stage waar voornamelijk house dj’s staan te draaien. Gedecoreerd met planten biedt Naturkunst een heerlijke plek om in het zonnetje een dansje te doen.

Voor hits in alle vormen en maten dien je aan de andere kant van het veld te zijn. Hier draaien in de Hangar gedurende de dag de dj’s verschillende klassiekers uit de zeroes tot heerlijke urban beats. Mooie lampjes creëren een heerlijke sfeer terwijl jij lekker met je vrienden staat te dansen.

Ben je een fan van discoballen? Dan ben je hier op de juiste plek. Een grote kubusvormige podium bevindt zich midden op het terrein. Wanneer je de brandende zon even wil ontlopen, is Der Cube dé uitgewezen plek om je dansje te doen. Een gigantische discobal hangt hier midden boven de dansvloer en reflecteert op Toppers-achtige wijze alle lichtstralen door de ruimte terwijl lokaal talent de beste beats door de speakers knalt.

Photo: Samuel van der Lee / Festileaks

Perfectioneer je looks bij de beautycorner

Ook op Zürich Openair wil iedereen er graag tiptop uitzien. Dus, nadat je een prachtige outfit hebt gescoord bij de Ricardo pop-up store, kan je hoofd niet achterblijven. Gelukkig vinden we boven de merchtent de beautycorner. Hier kun je terecht voor prachtige festivallook.

Zo kun je onder andere je haar laten doen en zijn er echt make-up artists aanwezig die jou volledig laten stralen. Wanneer een perfecte coupe en schitterende make-up nog niet genoeg is, biedt de beautycorner ook mooie henna tattoos aan. Genoeg opties dus om beeldig voor de dag te komen.

Photo: Samuel van der Lee / Festileaks

Win dansend tickets voor Zürich Openair 2025

Tickets voor de komende editie zijn nog niet te koop, maar bezoekers hadden dit weekend wel al de mogelijkheid om verzekerd te zijn van hun aanwezigheid op het festival volgend jaar. Zo kon je achter de Zürich Openair stage tickets winnen voor de editie van 2025.

Bij Mastercard, een van de vele sponsors die het festival rijk is, kun je al dansend kans maken op kaarten voor volgend jaar. Meerdere dansvloeren, bestaande uit verschillende lichtgevende tegels, liggen hier klaar om jou te helpen naar je gouden ticket. Wanneer je aan de beurt bent krijg je een dansvloer toegewezen.

Op willekeurige wijze lichten de tegels snel op waarna je zo vlug mogelijk met handen of voeten te lichtgevende tegels moet indrukken. Hoe minder tegels je mist, hoe hoger je score en dus een grotere kans op tickets voor Zürich Openair 2025. Een uitstekende activiteit dat gepaard gaat met de nodig spanning.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel