Advertisement

Sam Smith trapt tour af met festival setlist vol hits

Sam Smith heeft hun festivaltour afgetrapt met een show op Lollapalooza Argentina 2024. Hoewel hen in 2023 slechts drie festivals aandeed in Europa, komt hen in de zomer van 2024 diverse grote festivals headlinen. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? De festival setlist van Sam Smith belooft veel!

Een headline-slot op onder meer Pinkpop 2024, Sziget 2024 en Pukkelpop 2024 staan op de agenda dit seizoen. Op NOS Alive 2023 gooide de popster al hoge ogen met een gebalanceerde show. De festival setlist belooft veel: de verwachting is dat de Brit hun grootste hits, het nieuwste werk en in veel extravagante outfits zal brengen.

Officieel is Sam Smith nog steeds met hun Gloria tour bezig. Het is daarom niet gek dat het nieuwste album goed vertegenwoordigd is op de festival setlist met vijf nummers. Genoeg ruimte dus nog voor hun grootste hits als ‘Stay With Me’ en ‘Too Good At Goodbyes’, maar ook samenwerkingen als ‘Latch’ (met Disclosure) en ‘Unholy’ (met Kim Petras) worden niet vergeten.

Sam Smith

Sam Smith is een van de weinige artiesten die erin geslaagd is om de kloof tussen soul en pop te overbruggen. Dit heeft hen niet alleen bekendheid opgeleverd, maar ook een Oscar, een Golden Globe en vijf Grammy Awards in de belangrijkste categorieën: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year en Song of the Year. Sam’s muziek inspireert en boeit publiek van over de hele wereld, waardoor hen een waar icoon van onze tijd is geworden.

In 2012 breekt de Britse singer-songwriter door met de hits ‘Latch’ ft. Disclosure en ‘La La La’ ft. Naughty Boy. Hun eerste solosuccess behaalt hen met ‘Stay With Me’. Met de release van het album Gloria keert Sam Smith in 2023 wereldwijd terug naar de top van de hitlijsten. De single ‘Unholy’, een samenwerking met Kim Petras, debuteerde op nummer 1 in de Verenigde Staten en werd beloond met een Grammy in de categorie Best Pop Duo/Group Performance. Het nummer heeft meer dan 1,3 miljard streams op Spotify.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen