Oasis drukt geruchten de kop in: geen festivals in 2025

Photo: Kris Williams

Na vijftien jaar is de spreekwoordelijke kogel door de kerk. De gebroeders Gallagher hebben de strijdbijl begraven en treden in het nieuwe jaar weer gezamenlijk op. Oasis – een van de meest iconische bands van de jaren negentig – is terug. Alleen niet op de festivalpodia.

Even gas terug, mensen. Van de week heeft Oasis bekendgemaakt weer bij elkaar te komen voor een reeks optredens in het Verenigd Koninkrijk. Voor menig fan was dat genoeg reden om aan te nemen dat de band ook het hoofdpodium van Glastonbury zou bekleden, maar niets is minder waar.

Will they or won’t they?

Oasis mag dan vijftien jaar uit elkaar zijn geweest, uit de harten van hun fans zijn ze nimmer verdwenen. Al die tijd heeft de geruchtenmachine doorgelopen als een locomotief. Will they or won’t they? was de vraag op ieders lippen. Nu er dan eindelijk een antwoord is, zou je verwachten dat het toerental van de geruchtenmachine wat zou afnemen. Hij dendert echter vrolijk verder.

Zo werd er breed gespeculeerd dat de mannen uit Manchester in 2025 ook The Pyramid Stage zouden bestijgen. De band is specifiek naar buiten getreden om deze geruchten de kop in te drukken. Op social media is te lezen dat noch Glastonbury, noch enig ander festival voor de band op het programma staat. Wie Oasis ooit op een festivalweide hoopt te zien, mag dus blijven hopen. Net als de afgelopen vijftien jaar.

Digitale drukte

Oasis stond drie keer eerder op Glastonbury, in 1994, 1995 en 2004. Een vierde keer blijft voorlopig dus uit. Wil je de band zo snel mogelijk live zien? Probeer dan kaarten te regelen voor een van hun 14 mega-optredens: in Cardiff, Manchester, Londen, Edinburgh of Dublin. Tickets gaan zaterdagochtend om 10.00 uur in de verkoop. Het belooft een digitale drukte van extreme proporties te worden.

Foto: Russel McGovern

Glastonbury Logo

Glastonbury 2025

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 25-29 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen