Oasis hint na 15 jaar op reünie; dinsdag meer nieuws

Photo: RANKIN

Na 15 jaar uit elkaar te zijn geweest hint Oasis op een reünie. De Britse band plaatste vannacht een bericht op X, waaruit blijkt dat we op dinsdagochtend om 08:00 uur Engelse tijd (09:00 uur in Nederland) meer informatie kunnen verwachten.

Zou het na jaren van onenigheid tussen de Gallagher-broertjes, en speculatie onder fans nu dan echt zo ver zijn? Een reünie van Oasis lijkt aanstaande. In ieder geval is duidelijk dat de band op op 27 augustus een nieuwtje de wereld in gaat slingeren. Tot die tijd is het nog heel even wachten op het verlossende woord.

Na twee uiterst succesvolle decennia waarin de band tot de grootste artiesten ter wereld behoorde, en Liam & Noel Gallagher de vaandeldragers waren van het immens populaire Britpop-genre, gingen de broers in 2009 met ruzie uit elkaar. Hoewel soloprojecten van zowel Noel als Liam redelijk wat succes kenden, bleven fans de afgelopen 15 jaar hunkeren naar een Oasis-reünie.

Speculatie

En die reünie zou er nu dus zomaar eens kunnen komen. In de Britse pers wordt er in ieder geval volop over gespeculeerd. Zo wist The Sun dit weekend al te melden dat Oasis in 2025 een 10-daagse show in Wembley zou gaan doen, en wordt een headlineshow op Glastonbury genoemd als mogelijkheid.

Vooralsnog is het nog even een kwestie van geduld, maar als we de sociale media van de band moeten geloven weten we morgen dus meer. En wie weet, misschien staan we volgend jaar wel weer met z’n allen mee te zingen bij Wonderwall.