Oasis weer bij elkaar voor eerste liveshows in 16 jaar

Photo: Simon Emmett

Na 15 jaar komen de broers Liam en Noel Gallagher weer bij elkaar: Oasis is terug. En niet slechts voor één show, maar voor een hele reeks optredens in het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door een wereldtournee. Daarmee komt een eind aan jarenlange geruchten over een mogelijke reünie van de legendarische Britpop-band.

Een statement zegt: “De wapens zijn neergelegd. De sterren staan in lijn. Het grote wachten is voorbij.”

In 2025 geeft Oasis 14 mega-optredens in het Verenigd Koninkrijk: in Cardiff, Manchester, Londen, Edinburgh en Dublin. Dit is het overzicht van alle aangekondigde shows:

  • Cardiff Principality Stadium – 4 & 5 juli
  • Machester Heaton Park – 11, 12, 19 en 20 juli
  • London Wembley Stadium – 25 & 26 juli, 2 & 3 augustus
  • Edinburgh Scottish Gas Murrayfield Stadium – 8 & 9 augustus
  • Dublin Croke Park – 16 & 17 augustus

Meer shows?

Deze shows worden gelabeld als de enige Europese shows in 2025. Wel wordt er gehint naar shows op andere continenten in het najaar. Een vrij betrouwbare leak noemt daarvoor Toronto, Chicago, New York, Boston, Los Angeles en Mexico City.

Dikke kans dat de wereldtour dan in de zomer van 2026 de rest van Europa nog aan komt doen. Dat is hetzelfde ritme dat de recente reünies van die andere Britpop-bands Blur en Pulp hadden.

In dit geval is er wel een extra risico-factor: de broers moeten het dan nog wel zo lang met elkaar uit houden. De band staat al sinds de oprichting bekend om het gekibbel tussen frontman Liam en gitarist en songwriter Noel Gallagher. In 2009 ging Oasis op dramatische wijze uit elkaar vlak voor een optreden op het Franse Rock en Seine, omdat voor Noel de maat vol was en hij niet langer met zijn broer in één ruimte kon zijn.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de aangekondigde shows start op zaterdag 31 augustus om 9 uur Engelse tijd (dus 10 uur in Nederland). Hoewel de exacte prijzen van de tickets nog niet bekend zijn, is het duidelijk dat wie erbij wil zijn, voorbereid moet zijn om snel te handelen. Deze kaarten zullen namelijk niet makkelijk te bemachtigen zijn, en niet voor weinig over de toonbank gaan.

Persbericht Oasis Live