⁠⁠⁠⁠Foo Fighters annuleert last-minute festival om onduidelijke reden

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Foo Fighters annuleert last-minute hun optreden op Soundside Music Festival in Amerika, zonder daarbij een reden te geven. Het is het eerste concert dat de band zou geven sinds frontman Dave Grohl bekende een buitenechtelijk kind te hebben gekregen.

Afgelopen maand deelde Foo Fighters-frontman Dave Grohl via zijn eigen Instagram het bericht over de affaire. Hij vertelde vader te zijn geworden van een buitenechtelijk dochtertje, en er aan er alles aan te willen doen om het vertrouwen van zijn vrouw en kinderen terug te krijgen.

Het eerste live optreden sinds dat nieuws stond aanstaande zondag gepland op het Soundside Music Festival in Connecticut, maar slechts drie dagen van tevoren last de band het optreden af. Of het één wat met het ander te maken heeft, is puur gissen. Er is nergens een reden te vinden voor de annulering.

Pinkpop

Foo Fighters is momenteel topfavoriet in de geruchten rondom Pinkpop 2025. De organisatie leek inamelijk sterk te hinten dat ze bezig waren met het strikken van de rockers. Of de recente ontwikkeingen ook impact hebben op eventuele shows volgend jaar is nog onduidelijk.

Vervangers

Soundside Music Festival mist hierdoor natuurlijk een grote naam op de poster, maar hebben last-minute Jack White en Greta van Fleet bereid gevonden om in te vliegen als vervangers. Het is al de tweede grote rockband die het festival afzegt. In augustus werd namelijk ook bekend dat Queens of the Stone Age niet langer zou optreden in verband met de gezondheid van Josh Homme.