Pinkpop hint naar Foo Fighters als headliner in 2025

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

In een interview met OOR laat boeker Rob Trommelen zich voor het eerst uit over Pinkpop 2025. Hij lijkt daarin te hinten naar de mogelijke komst van Foo Fighters als headliner.

Vorige week werd een andere Pinkpop-boeker al geïnterviewd bij De Limburger. Jarn van Strijen vertelde daar dat ze ‘heel dicht’ tegen de bevestiging van de eerste headliner voor Pinkpop 2025 aan zaten. Hij gaf ook een hint over de hoek waarin we deze act kunnen verwachten: ze proberen namelijk ‘een rockheadliner uit te roken’.

In interview dat vandaag in de OOR verscheen geeft hoofdboeker Rob Trommelen meer hints. Op de vraag hoe de zaken betreft volgend jaar ervoor staan, antwoordt hij lachend: ‘We zitten goed in de race. Maar kijk, als Dave Grohl op die knop duwt, dan staat hij er volgend jaar. En we weten dat Dave graag op die knop duwt, nietwaar?’

Zeven jaar geleden

Dave Grohl is de frontman van Foo Fighters, de band die Pinkpop dit jaar ook graag wilde strikken. Zij besloten echter een tour door het Verenigd Koninkrijk te plannen precies tijdens het Limburgse festival, waardoor optreden op Pinkpop niet meer kon. Zij staan dit jaar wel als grote afsluiter op Rock Werchter in België.

De laatste keer Foo Fighters op Pinkpop dateert alweer van 2018, volgend jaar zeven jaar geleden. Dat is – mede door de inmiddels beroemde botbreuk van Grohl in 2015 – precies even lang als er tussen de passage daarvoor zat. In 2011 was er een legendarisch Pinkpop-moment toen er tijdens het optreden van Foo Fighters een regenboog aan de hemel verscheen, en Grohl het nummer ‘Learn To Fly’ stillegde: “There’s a fucking rainbow over there!”

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen