⁠⁠Video: Green Day moet van beveiliging midden in nummer podium verlaten

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Opvallende beelden van een concert van Green Day in Detroit. Midden in een nummer loopt de band ineens gehaast het podium af. Tien minuten later zijn ze terug: “Er is niets dat ons tegenhoudt!”

Er is niets dat Green Day tegenhoudt. Behalve hun eigen beveiliging dan. Midden tijdens het nummer ‘Longview’ rent een security guard het podium op, en zegt iets tegen de bandleden. Direct stoppen ze met spelen, en sprinten het podium af. Het publiek blijft beduusd achter.

Tien minuten later is het drietal terug, en herpakken ze het concert met ‘Welcome To Paradise’. Zanger Billie Joe Armstrong gooit er een heldhaftige “Er is niets dat ons tegenhoudt, dat zeg ik jullie!” uit. Nog altijd met veel vraagtekens op het hoofd van de aanwezige concertgangers.

Drone

Wat er nou precies aan de hand was, wordt pas na het concert duidelijk. De band richt zich dan tot X, met excuses en een soort-van-uitleg: “Sorry voor de onderbreking van de show vanavond. De beveiliging vroeg ons het podium te verlaten, terwijl ze een potentieel veiligheidsprobleem afhandelden. Bedankt voor jullie begrip.”

Het bleek uiteindelijk te gaan om een ongeautoriseerde drone, die de beveiliging in de buurt van het podium had zien zweven. Dat bericht Billboard. Die was van een man die met zijn drone aan het spelen was in het aangrenzende park. Hij is ondervraagd, maar niet gearresteerd.

Saviors Tour

Green Day is nog altijd op pad met hun Saviors Tour, waarin ze de 20e en 30e verjaardag van hun albums American Idiot en Dookie vieren. Daarmee stonden ze afgelopen juni nog in het GelreDome in Arnhem en in het Sportpaleis in Antwerpen.