5 tips voor Audio Obscura ADE 2024

Ook dit jaar strijkt Audio Obscura weer neer in de RAW Factory tijdens Amsterdam Dance Event om hier zeven evenementen te organiseren. Met onder meer een 24-uurs event en een all nighter van Maceo Plex staat er genoeg moois op het programma. Maar daarnaast hebben we nog 5 tips voor Audio Obscura tijdens ADE 2024.

Na drie succesvolle jaren op rij dient ook in 2024 het hoofdkantoor van G-Star tijdens ADE als dansvoer van Audio Obscura. De organisatie staat erom bekend bijzondere locaties te regelen voor hun evenementen en sinds de eerste editie in de RAW Factory in 2021, keren ze hier ieder jaar terug tijdens Amsterdam Dance Event. Met ook dit jaar wederom een tal van memorabele evenementen.

Deze evenementen gaan uiteraard gepaard met gevestigde namen en opkomende dj’s. Om jouw te helpen met het maken van de juiste keuzen lichten we een aantal artiesten uit die de moeite waard zijn om te zien op de events van Audio Obscura tijdens ADE 2024.

Juicy Romance

Natuurlijk overtreft niemand Charli XCX als we het over Brat Girl Summer hebben, maar wanneer we de socials van Juicy Romance bekijken is het overduidelijk dat ook zij precies weet wat dit inhoudt. Met haar ghetto house en electrosets tovert ze menig club om tot een hot & horny mensenmassa.

Het zal ook niet als een verrassing komen dat zij het zusje is van Partiboi69. De twee brachten samen K On My D + C uit in 2021, wat tot op de dag van vandaag van beide de meest beluisterde plaat is. In 2022 bracht Juicy Romance ook solowerk uit. In totaal heeft ze 2 EP’s op haar naam staan. Amorous en Scandaliser werden in 2022 en 2023 de wereld ingeslingerd.

Ook dit jaar heeft de Australische dj en producer niet stilgezeten. In 2024 bracht ze meerdere singles uit met ‘2 HOT 2 TOUCH’ als meest recente release. Dus het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd tot we de 3e EP kunnen verwachten. Het is zeker de moeite waard om een dansje tijdens haar set op Audio Obscura te wagen met ADE 2024.

  • Event: Audio Obscura ADE x Partiboi69 pres. Area 69
  • Datum: 17 oktober 2024, 23:30-06:00
  • Tickets: vanaf €51,-

Lola Palmer

Lola Palmer timmert al even aan de weg als dj. Dat maakt haar niet minder interessant natuurlijk. De house dj begon in 2006 met draaien en werd zodoende steeds vaker gevraagd om op te treden in clubs. Een aantal jaar later is de Oekraïense dj ook gaan produceren. In 2012 bracht ze haar eerste nummer ‘Do You Belong To Me’. Twee jaar later volgde een album genaamd Salt Drop Instrumentals dat ze samen met V I F maakte. Haar meest recente EP Elements: Lola Palmer kwam half december 2022 uit.

Lola Palmer draait graag groovy house en deephouse platen. Wanneer ze nummers selecteert voor een set luistert ze echt naar haar gevoel. Zodra een plaat iets met haar doet of haar een blij gevoel geeft is deze Palmer-approved. Grote hits daarentegen doen haar niet zoveel. De dj volgt echt haar emoties als het gaat om trackselectie.

  • Event: Audio Obscura ADE x Cuttin’ Headz
  • Datum: 17 oktober 2024, 14:00-23:00
  • Tickets: vanaf €66,-

Juliana X

Wanneer je aan Friesland denkt gaat dat waarschijnlijk automatisch gepaard met de 11 stedentocht, Doutzen Kroes en De Schippers van de Kameleon, maar die gedachtes schoten bij de organisatie van Audio Obscura weer zo voorbij. Echter bleef Juliana X wel hangen. Juliana groeide namelijk op in het Friese dorpje Wijnjewoude en staat tijdens ADE 2024 te draaien op Audio Obscura.

Ze begon haar muzikale carrière in Leeuwarden waar ze samen met goede vriend de organisatie Zuperstition oprichtte. De focus van Zuperstition ligt op het organiseren van LHBTQIA+ events. Juliana draait zelf voornamelijk house. Naast dat ze het ritmische en de herhaling van dit genre erg lekker vindt, is de geschiedenis minstens net zo belangrijk voor Juliana. Met de groeiende populariteit van house verdwijnt dit soms wat meer naar de achtergrond, maar voor Juliana is het van belang dat de geschiedenis van house niet vergeten wordt.

Contact met het publiek is enorm belangrijk voor haar. Wanneer zij geniet weet ze dat over te brengen op het publiek. En vice versa. Deze wisselwerking zorgt voor een bijzondere sfeer die zeker de moeite is om te ervaren.

  • Event: ⁠Audio Obscura ADE x Honey Dijon pres. House Nation
  • Datum: 18 oktober 2024, 14:00-23:00
  • Tickets: vanaf €71,-

Âme

De mannen van Âme hebben natuurlijk al hun sporen verdiend in de muziekwereld. Echter weerhoudt dit hen er niet van met bijzondere shows te komen. Zo organiseren ze met hun label Innervisions een 24-uurs event tijdens Audio Obscura ADE.

Gedurende dit event is Âme niet te beroerd om zelf wat plaatjes te draaien. Er staan namelijk maar liefst drie b2b’s op de planning. Tijdens de eerste 9,5 uur doen ze een b2b met Dixon en komen ze met een liveset samen met Dj Holographic. In de nacht schuift de Palestijnse dj Sama’ Abdulhadi aan achter de draaitafel om samen met Âme een ongekende hoeveelheid kneiters op het publiek af te vuren.

Het event is opgedeeld in drie delen. Day, night en morning. Over het laatste gedeelte is nog niks bekend. Niet de line-up, niet de locatie en zelfs geen tijden. Maar voorzichtig durven wij wel een gokje te wagen dat de mannen van Âme ook tijdens de laatste uurtjes van het event aanwezig zullen zijn.

  • Event: Audio Obscura ADE x Innervisions [24hrs]
  • Datum: 19 oktober 2024, daytime: 14:00-23:00, nighttime: 23:00-06:00, morning: tba
  • Tickets: day vanaf €71,-, night vanaf: €56,-, combi: uitverkocht.
DGTL Amsterdam 2024
WhoMadeWho op DGTL Amsterdam 2024. Photo credit: Rosa Krastel / Festileaks

WhoMadeWho [Hydbrid DJ Set]

Het trio uit Denemarken WhoMadeWho is eveneens een absolute must-see. Ze draaien al ruim 20 jaar mee in de muziekwereld. En dat zien we ook terug in hun discografie. De teller staat momenteel op zeven albums. Met UUU (dit is (helaas) geen referentie naar Utrecht) als meest recente release in 2022. Maar ook dit jaar hebben de mannen alweer nieuwe muziek gedropt. Met singles als ‘Heartless’, ‘Kiss Me Hard’ en ‘Love Will Save Me’ kunnen we rekenen op plaat nummer acht binnen een niet al te lange tijd.

De muziek van WhoMadeWho valt in het straat van RÜFÜS DU SOL en Arbat. Heerlijk, luchtige en dansbare muziek met een goede beat. En ze zijn zowel in staat om dit vanuit de draaitafel als met instrumenten door de speakers te knallen. Tijdens Audio Obscura met ADE 2024 komen de Denen met een Hybrid dj set. Dus het wordt een mooie mix tussen een live optreden en een knallende dj set.

  • Event: Audio Obscura ADE x Mind Against pres. HABITAT
  • Datum: 20 oktober 2024, 14:00-23:00
  • Tickets: vanaf €56,-

Audio Obscura X Peggy Gou Presents GOU TALK Logo

Audio Obscura X Peggy Gou Presents GOU TALK 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 20 oktober 2022
Line-up
Peggy Gou
Brain de Palma
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.