Is de live terugkeer van Radiohead aanstaande?

Nieuws uit kamp Radiohead. Bassist Colin Greenwood verklapt dat de band recent weer bijeen is gekomen voor repetities. Kunnen we Radiohead binnenkort weer op de planken verwachten?

In een interview vertelt Greenwood dat de band recent in Londen samen is gekomen voor repetities: “Just to play the old songs. (…) And it was really fun, we had a really good time.”

Of er een specifieke aanleiding is voor de Radiohead-leden om te repeteren, is niet bekend. De laatste Europese liveshows van de legendarische indieband dateren alweer van 2017: toen waren ze onder meer headliner op Best Kept Secret en Rock Werchter, en werden ze verkozen tot festivalact van het jaar.

The Smile of Radiohead?

Het zou dus wel weer eens tijd worden voor een nieuw hoofdstuk van Radiohead, maar eerder leek het erop dat dat nog wel even zou duren. Zanger Thom Yorke en gitarist Johnny Greenwood zijn namelijk druk bezig met hun andere project The Smile, waarmee ze volgende maand een nieuwe plaat uitbrengen.

Welk van de bands we volgend jaar live kunnen gaan zien, is dus te bezien de komende maanden. Maar Radohead-prijsalbum The Bends bestaat volgend jaar 30 jaar, en Kid A 25 jaar. En als Greenwood zegt dat ze de “old songs” aan het repeteren zijn, is die info wellicht met elkaar te combineren?