Geen Radiohead meer op Pinkpop: “Te ingewikkeld”

radiohead persfoto

De band Radiohead hoeven we niet meer te verwachten op Pinkpop. Dat vertelt hoofdboeker Rob Trommelen in gesprek met OOR. Hij noemt de act ’te ingewikkeld’.

Radiohead is één van de populairste bands ter wereld en kent een van de meest loyale fanbases. Veel festivals ontvangen de band dan ook met open armen. Rock Werchter verkocht in 2017 de 80.000 tickets voor de dag met Radiohead moeiteloos uit en Best Kept Secret noteerde datzelfde jaar zelfs een record dat nog steeds niet is verbroken: binnen 10 minuten waren toen alle dagkaarten weg.

Te jazzy

Pinkpop durft het echter niet aan met Radiohead. Boeker Rob Trommelen legt uit: “Als het te ingewikkeld wordt, gaat zo’n festival als een kaarsje uit. Ik vind Radiohead een fantastische band, maar die moeten gewoon hun eigen show neerzetten.” Hij zou de band dus niet meer boeken.

Dat is in lijn met een uitspraak die voormalig festivaldirecteur Jan Smeets eerder al deed na afloop van Pinkpop 2016. Hij zei toen al dat er “ernstige twijfels waren” of Radiohead nog op Pinkpop past, omdat ze “te jazzy” waren geworden: “Ze kunnen beter North Sea Jazz doen dan Pinkpop.”

Gelukkig hebben we de legendarische beelden uit 1996 nog, ver voordat Radiohead met al die ingewikkelde elektronica aan de slag ging:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos