Kijk terug: Slowdive op Rock Werchter 2024

Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De stembussen van de verkiezing festivalacts top 100 2024 zijn open. Om je een handje op weg te helpen lichten we gedurende de hele stemperiode enkele concerten uit. Deze keer Slowdive op Rock Werchter 2024.

Slowdive op een festival voelt nog nooit zo urgent als in 2024. Niet in de laatste plaats door een uitstekende nieuwe plaat, die zowaar een wat toegankelijkere en vrolijkere band laat zien. Of vanwege hun eigenhandig veroorzaakte shoegaze-revival op TikTok. Toch knap voor een act die alweer is ontstaan in 1989 en daarmee ook wel een beetje een legacy act is. Hoe het ook zij: de band overtuigde met een prachtige emotionele set die tot diep in je botten doordringt.

Niet alleen op Rock Werchter 2024 maakt Slowdive indruk, maar ook zeker op Best Kept Secret 2024 waar ze op de tweede plek in de publieks-top 25 kwamen. Naast de muziek heeft de band ook nog visuals mee die je op de maat laat mee dromen. En laten we heel eerlijk zijn, wat is er beter dan wegdromen op die betoverende muziek? Gelukkig kun je dit gevoel nog een herbeleven aangezien de Rock Werchter set in zijn geheel online staat.

Terugkeer van Shoegaze

Slowdive is een van de grondleggers van het shoegaze genre, die de naam dankt aan de hoeveelheid dat de muzikanten naar de pedaaleffecten op de vloer kijken. Na een break van negen jaar is de band sinds 2014 weer samen. Dit levert niet alleen mooi nieuw materiaal op, maar ook festivalshows. Door de reacties op deze shows is de Britse band misschien ook wel kanshebber op de festivalact van 2024?

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.