De publieks-top 25 beste optredens van Best Kept Secret 2024

Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Drie dagen Best Kept Secret zijn voorbij gevlogen en we kunnen terugblikken op talloze hoogtepunten. Welke dat op muzikaal vlak zijn, vroegen we aan vele BKS-gangers. En dat levert een hele mooie lijst op.

Wij vroegen diverse Best Kept Secret 2024 bezoekers op zowel het festivalterrein als via onze FestiFans community op Whatsapp en onze social channels een persoonlijke top-3 samen te stellen van de beste acts die ze gezien hebben. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Want dat levert hieronder een hele mooie lijst op: de publieks-top 25 van beste optredens van Best Kept Secret 2024! Benieuwd of jouw favoriete acts er tussen staan? Scroll dan snel verder!

De Best Kept Secret 2024 Countdown

25. The Mary Wallopers
24. Snõõper
23. Altin Gün
22. La Femme
21. Tamino
20. CMAT
19. Droom Dit
18. Warhaus
17. Amyl and the Sniffers
16. Parcels
15. Dorian Electra
14. Infinity Song
13. Lambrini Girls
12. KI/KI
11. BADBADNOTGOOD
10. Midlife
9. Tramhaus
8. Jockstrap
7. St. Vincent
6. Paolo Nutini

The Haunted Youth @ Best Kept Secret 2024. Foto: Thomas Heijligers / Festileaks.

5. The Haunted Youth

Petje af voor The Haunted Youth: ze scoren als nieuwe band zowaar een positie bóven ervaren headliner Paolo Nutini in de publieks-top25 beste optredens van Best Kept Secret 2024. Terecht, want het optreden van de Belgen staat als een huis. Hun wavey indiepop wordt retestrak gespeeld, en de tracks van debuutalbum Dawn Of The Freak (2022) worden door de volgepakte TWO onthaald als grote hits. Een prachtige strik om deze tour, en het is uitkijken geblazen naar het volgende hoofdstuk van The Haunted Youth.

beste optredens van best kept secret 2024
Royel Otis @ Best Kept Secret 2024. Foto: Thomas Heijligers / Festileaks.

4. Royel Otis

Nog zo’n nieuwkomer zo hoog in de top-25! Royel Otis bracht pas 4 maanden geleden hun debuutplaat uit, maar wordt hier onthaald als supersterren. Vroeg op de dag staat er een volgepakte TWO op ze te wachten, waarin iedereen opvallend goed op de hoogte is van het uitgebrachte materiaal. Het geeft hoop voor de toekomst: de meespring- en zingbare tracks in het straatje The Strokes/Franz Ferdinand zouden over een paar jaar zomaar als indieklassiekers geschikt voor grote podia kunnen voelen. De viral covers (‘Murder On The Dancefloor’ en het nieuwe ‘Linger’) zijn op veel festivals vast nodig om de aandacht vast te houden van zo’n nieuwe band, maar hier voelen ze slechts als een toetje. Best Kept Secret op z’n allerbest.

beste optredens van best kept secret 2024
PJ Harvey @ Best Kept Secret 2024. Foto: Thomas Heijligers / Festileaks.

3. PJ Harvey

Als het aan de organisatie van Best Kept Secret had gelegen, had PJ Harvey best het hoofdpodium mogen afsluiten. Maar zelf stond ze erop: ze wilde graag een indoor show spelen in de TWO. En hoewel ze de ONE ook best had aangekund met deze toegankelijke set, was haar inschatting ook de juiste. Juist door het intieme aspect, waarbij ze het regelmatig voor elkaar kreeg om het hele publiek muisstil te krijgen, werd dit een van de bijzonderste optredens van Best Kept Secet 2024.

Slowdive op BKS 2024
Slowdive @ Best Kept Secret 2024. Foto: Kaka Lee / Best Kept Secret.

2. Slowdive

Vier van de vijf acts uit deze top 5 speelden in de TWO. Zo ook Slowdive. Het was al hun derde keer op het festival, maar niet eerder voelden ze zo urgent. Misschien omdat de rest van het programma weinig echt grote ‘legacy acts’ kende om naar uit te kijken. Wellicht door een uitstekende nieuwe plaat, die zowaar een wat toegankelijker en vrolijker Slowdive laat zien. Of vanwege hun eigenhandig veroorzaakte shoegaze-revival op TikTok. Hoe het ook zij: de band overtuigde met een prachtige emotionele set die tot diep in je botten doordringt, en werd daarmee de beste act van de zaterdag van BKS24.

Justice @ Best Kept Secret 2024. Foto: Thomas Heijligers / Festileaks.

1. Justice

Bovenaan de lijst van beste optredens van Best Kept Secret 2024 prijkt het Franse duo waar menig festivalganger het gehele weekend naar uitkeek. Justice bewijst op zondagavond een échte headliner te zijn. Het is knap hoe het Justice lukt om met feitelijk slechts enkele radiohits een dik uur iedereen in z’n greep te houden, waar dat Disclosure op vrijdagavond met een bak vol anthems nog geen kwartier lukte.

Zelfs de minder bekende tracks van laatste album Hyperdrama, of de toch niet heel commercieel succesvolle voorlaatste plaat Woman, komen live volledig tot hun recht in de verschillende remixes. De headlineset wordt ook nog eens afgetopt met een megamix van alle grootste hits, zodat het publiek nog één keer kan meezingen en helemaal uit z’n plaat kan gaan.

Benieuwd naar onze recensie? Lees verder >

Meer Best Kept Secret 2024

Benieuwd wat je, naast de beste optredens van BKS 2024, nog meer gemist hebt? Of alles nog eens op je dooie gemak teruglezen? Check ook onze andere artikelen over de 10e editie van Best Kept Secret:

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Niet meer beschikbaar.