Oasis reageert op kritiek rondom ticketprijzen: “We wisten van niets” ⁠

Photo: Simon Emmett

De Oasis-reünie heeft een lelijk randje gekregen. Kaarten om de gebroeders Gallagher live te zien waren al niet goedkoop, maar dankzij de “dynamische prijsstelling” van Ticketmaster – die nul transparantie biedt – kon die prijs oplopen tot 421 euro. De band beweert nu dat ze van niets wisten.

Ticketmaster en Oasis krijgen veel negatieve aandacht in de media. Dit komt door de dynamische prijsstelling van Ticketmaster, een strategie die lijkt op de verkoop van hotelkamers en vliegtickets, waarbij de prijzen stijgen naarmate de vraag toeneemt. Menig fan is woedend, en Ticketmaster ligt onder een juridische loep.

Imagoschade

Liam en Noel Gallagher zijn allesbehalve mediaschuw. Wie een uurtje te besteden heeft, kan zichzelf op YouTube trakteren op een van hun vele komische interviews en uitspraken. Hun meest recente statement is echter wat minder lollig van aard. Hierin beweren de heren dat ze niets wisten van de prijsstrategie van Ticketmaster, die hun trouwe fans zo op de kosten joeg. Daar kan natuurlijk over getwijfeld worden. Voor de band zal het hooguit wat imagoschade opleveren. Wat denk jij? Praat mee op ons forum.

Slapende honden

Ticketmaster, wiens imago al de nodige deuken heeft, loopt door alle commotie het risico serieus op de vingers te worden getikt. Zo is de Britse marktwaakhond CMA een onderzoek gestart naar de kaartverkoop van Oasis. De vraag is of het platform zich schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke handelspraktijken en of het van tevoren genoeg bekend was dat Ticketmaster aan dynamische prijsstelling zou doen.

Dit is niet de eerste slapende hond die Ticketmaster wakker maakt. In de Verenigde Staten wordt het platform al uitgeplozen vanwege vermoedelijke schendingen van de antitrustwetgeving. Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) ziet hiertoe reden omdat Ticketmaster en haar moederbedrijf Live Nation, een enorme en misschien oneerlijke machtspositie in de ticketverkoop en concertpromotie hebben.

Over de auteur ✍️

Abel Thijssen

Hoe luidt dat liedje ook alweer? ‘Festivals were my first love and they will be my last'. Deze liefde ontstond op het strand van Best Kept Secret, waar ik in 2013 de Arctic Monkeys zag optreden. Sindsdien struin elk jaar minstens twee festivals af om dat gevoel na te jagen. Dit combineer ik met mijn passie voor schrijven en verhalen. Zo maak ik van de liefde misschien nog mijn beroep.

Meer van Abel