De tofste gratis ADE 2024 feesten op een rij

ADE 2023
Photo credit: Enrique Meesters / Amsterdam Dance Event

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen hun hart ophalen tijdens Amsterdam Dance Event 2024. Amsterdam verandert in de feesthoofdstad van de wereld tijdens ADE. Het liefst zou je bij elk evenement aanwezig zijn, maar dat kost je heel veel geld. Gelukkig zijn er ook genoeg feesten waar je met een lege portemonnee ook heen kunt. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

ADE 2023
Photo credit: Enrique Meesters / Amsterdam Dance Event

ADE Random Vinyl Marathon 2024 – woensdag 16 oktober, Q-Factory

Voor de vijfde keer wordt de ADE Random Vinyl Marathon gehouden in Q-Factory. Vanaf woensdag gaat de set 60 uur lang non-stop door. Dj’s wisselen elkaar elk uur af en je weet vrijwel nooit wie wie opvolgt. Mocht je de sets nou helemaal fantastisch vinden dan komt dat goed uit. Deze worden gelivestreamd op Mixcloud. Dus je kunt de dj-sets ook nog lekker terugluisteren wanneer ADE 2024 erop zit.

KI/KI 5 hours – woensdag 16 oktober, Gashouder

Gratis naar de Gashouder? Dat zie je niet vaak. Sterker nog, dit is het eerste gratis event van Awakenings op de iconische locatie. De Amsterdamse KI/KI draait tijdens de eerste nacht van ADE 2024 een 5 uur durende set hier. Dat het gratis is betekent niet dat je zo binnen kunt lopen. Bij entree moet je namelijk wel een ticket laten zien. Wanneer je je hebt aangemeld voor een ticket heb je op donderdag 10 oktober om 16u de mogelijkheid om maximaal 2 tickets te claimen.

Women of House – donderdag 17 oktober, NEXT NDSM

Vrouwen hebben een gigantische impact op de muziekindustrie gehad, en dat hebben ze nog steeds. Toch zijn ze nog vaak ondervertegenwoordigd op de line-ups. Dat is bij Women of House zeker niet het geval. De namen op de poster zijn allemaal van vrouwen. Onder meer Better en First Lady zijn te horen op dit feest waar vrouwen in de housescene gevierd worden. En dat gratis en voor niks.

Photo: Camille Blake

Zwart Goud Instores: Nina Kraviz – vrijdag 18 oktober

De instores bij platenzaak Zwart Goud tijdens Amsterdam Dance Event zijn inmiddels wel legendarisch te noemen. De allergrootste sterren uit de dancewereld zijn hier gratis te zien. Dat is tijdens ADE 2024 niet anders. Nina Kraviz presenteert haar eigen label Trip tijdens deze showcase, zoals de dj dat in 2023 ook al deed. De sets lijken haar dus goed te bevallen. Wees er vroeg bij want het kan niet anders of de winkel staat afgeladen vol.

Dekadance – vrijdag 18 oktober, Cruise Control Studios

Dekadance is een helemaal nieuw concept dat dit jaar voor het eerst op ADE te bezoeken is. Het feest vond haar oorsprong in Londen en combineert muziek met kunst. De kunstwerken die te zien zijn, staan onder leiding van de achterkleinzoon van Pablo Picasso (!!!). Curator Florian Picasso zal ook een dj-set draaien en met hem zijn ook Lovefoxy en Elkka te zien. Een atelier dat omgetoverd wordt tot een gratis club, hier wil je bij zijn.

ADE 2023
Photo credit: Enrique Meesters / Amsterdam Dance Event

The Sounds Of Blackness – zaterdag 19 oktober, NEXT NDSM

Dit evenement is geïnspireerd door de residentie van Frankie Knuckles in New York in de Sound Factory Bar. Frankie Knuckles was een van de grondleggers van de house, zonder hem had Amsterdam Dance Event 2024 misschien wel niet bestaan. Specifiek Frankie’s remix van “The Pressure” van Sounds of Blackness, heeft geleid tot een avond gewijd aan de underground house- en technomuziekgeluiden van die tijd. Onder meer DJ Hugo H., Midnight Society en Tyago brengen een ode aan Knuckles’ nalatenschap.

Starguardz – zondag 20 oktober, Bar Bacan

Voordat house, techno, EDM en alle andere dancegenres het levenslicht zagen, was daar disco. De muziekstijl pionierde met elektronische geluiden en het gebruik van synths. Met recht wordt het genre gevierd tijdens deze avond in Bar Bacan. Adam Nova, Bad Motherfunker en Ben Liebrand brengen hun ode aan de tijden van Donna Summer en Bee Gees. Een heerlijk gratis feest om je ADE 2024 af te sluiten.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-20 oktober 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen