ADE 2023 met een lege portemonnee

Amsterdam Dance Event 2022
Photo credit: Marty Marn / Amsterdam Dance Event

Het is dé week van de elektronische muziek in Amsterdam: Amsterdam Dance Event 2023 is hier. Van woensdag tot en met zondag wordt de stad overladen met dj’s uit alle hoeken van de wereld. Tickets voor je favoriete act al op zak? Lekker gewerkt. Mocht je nou geen geld hebben voor zo’n duur ticket dan helpen wij je een handje met een lijst vol met gratis feesten.

Amsterdam Dance Event 2022
Photo credit: Tom Doms / Amsterdam Dance Event

ADE Opening Event

Woensdag 18 oktober, 19:30 – 21:00 uur

Nergens begin je je gratis ADE 2023 beter dan bij het officiële openingsevenement. De tunnel onder het Rijksmuseum wordt weer omgetoverd tot een muzikaal en visueel spektakel. upsammy neemt de honneurs waar. Een aantal jaar geleden betrad onder meer Underworld deze venue. De kaartjes zijn gratis, maar je moet je er wel eventjes voor aanmelden. Dat kan hier.

Scantraxx Pop-up store

Woensdag 18 oktober, 12:00 – 19:00 uur

Niet alleen house, techno en EDM staan centraal tijdens Amsterdam Dance Event, ook de hardere muziekstijlen komen aan bod. Het festival kent vele instore acts (dj-sets in winkels) en deze staat helemaal in het teken van hardstyle. Onder meer Demi Kanon – what’s in a name – draait hier. Benieuwd of de Prinsengracht heel blijft na deze keiharde performance.

NEXT BoozyBrunch & DJs

donderdag 19 oktober t/m zondag 22 oktober, 12:00 – 19:00 uur

NEXT is een nieuwe horecagelegenheid op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, direct bij de veerhaven van de stad en het Centraal Station. De werf is een veelbezochte en drukke plek vanwege de feesten van DGTL en Into The Woods. Daarom kun je op deze plek lekker relaxen en gratis genieten van resident dj’s als Eric de Man en Amandla. Waag een dansje en kom even tot rust met een hapje en een drankje erbij want uitrusten is ook belangrijk tijdens ADE 2023.

Adam Beyer | Photo credits: Press kit Adam Beyer

Drumcode Pop-up Store

woensdag 18 oktober en donderdag 19 oktober, 12:00 – 20:00 uur

Dompel jezelf onder in de wereld van Drumcode, het label van technogrootheid Adam Beyer. Je kunt hier niet alleen terecht voor lekkere dj-sets maar je kunt hier ook veel te weten komen over de historie van het label. Daarnaast zal er ook exclusieve merch te koop zijn, zoals een speciale vinylplaat van de single ‘Your Mind’.

Nina Kraviz | Photo: Camille Blake

Zwart Goud Instore

donderdag 19 oktober t/m zondag 22 oktober, wisselende tijden

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn, platenzaak Zwart Goud heeft weer een killer line-up aan dj’s kunnen regelen voor hun legendarische instores. Onder meer Tom Trago en Nina Kraviz zullen tijdens Amsterdam Dance Event achter de draaitafels plaatsnemen. Maak je ADE-ervaring compleet met een bezoekje aan de winkel, maar wees er wel vroeg bij want het is hier altijd erg druk.

ADE Hangover

Je kan de zondag van ADE 2023 natuurlijk gebruiken om lekker bij te komen op de bank. Maar je kan die zondag ook gebruiken om nog lekker af te sauzen op ADE Hangover. Met een mix van foodtrucks, speciaalbiertjes, live-acts en dj’s zoals Elias Mazian en een markt bomvol vintage, kun jij je hier op de laatste dag van het festival nog prima vermaken. Speel Amsterdam Dance Event helemaal uit en neem je vrienden mee naar dit gratis feest op de NDSM-werf.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.