Geruchtenoverzicht: wie kunnen we verwachten op Best Kept Secret 2025?

BKS 2019
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret maakt doorgaans aan het einde van het jaar het eerste deel van de line-up bekend. Kun je niet wachten? We maakten een voorzichtige voorspelling van wie op de poster van Best Kept Secret 2025 terecht zou kunnen komen.

Toegegeven: het is nog vroeg. Erg vroeg. Er zijn nog maar weinig line-ups bekend van Europese festivals in 2025, dus het is nog koffiedik kijken wie er precies volgend jaar naar Best Kept Secret kan komen. Ook omdat het festival recent een trede omlaag deed als het gaat om kaliber acts dat er afsluit, waardoor veel meer acts mogelijk zijn geworden.

Maar toch doen we een dappere poging, for better or for worse. Het is een combinatie van geruchten, bevestigde tours, nieuw te verwachten muziek, voorgevoelens en vermoedens. Hieronder staan ze voor je op een rijtje, grof gesorteerd van meest tot minst concreet.

De eerste act is trouwens wel zo goed als zeker: Wilco verklapte hun optreden op Best Kept Secret 2025.

festivalacts top 100 van 2022
Fontaines D.C. – Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Fontaines D.C.

Recent prijsalbum Romance moet worden geoogst, ze doen Europese festivals in 2025 en Best Kept Secret maakt er geen geheim van dat ze ze graag willen hebben. Enige probleem: insiders op het Festileaks Festival Forum melden dat concurrent Mojo al met ze aan de haal is gegaan.

FKA twigs

FKA twigs is topgerucht voor Primavera Sound 2025, de week voor Best Kept Secret, waar ze nog een show in te halen heeft. Nieuwe album EUSEXUA moet nog uitkomen en getourd worden, en er zijn weinig betere plekken waar de vooruitstrevende elektronische muziek van de artiest zo goed tot z’n recht zou komen als op Best Kept Secret.

Underworld

Best Kept Secret lijkt tegenwoordig graag in te zetten op afsluiters met beats, en van alle classic acts is Underworld nog nooit langs geweest. Het duo komt sowieso graag in Nederland en met nieuwe muziek in aantocht zal 2025 geen uitzondering zijn. Lowlands en Down The Rabbit Hole werden de laatste keren nog aangedaan. Is BKS de inkopper voor komende tour?

IDLES – Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

IDLES

IDLES groeit als kool en belandde zelfs in de top 3 van de Festivalacts Top 100 van afgelopen zomer. De Britse band staat een week ervoor al geboekt bij onze Duitse buren van Rock Am Ring, dus een oversteek naar de Beekse Bergen is niet ver gezocht.

Vampire Weekend

In 2024 gaf Vampire weekend een exclusieve headlineshow op Primavera Sound in Barcelona. Zijn in 2025 de rest van de Europese festivals aan de beurt? De band heeft een nieuwe plaat uitgebracht en zijn momenteel op tour tot in december, wanneer ze onder meer in een uitverkochte AFAS Live staan. Daarmee is er nog ruimte genoeg voor de Europese festivalzomer.

Jamie xx

Jamie xx was al eerder headliner op Best Kept Secret, en heeft recent zijn goed ontvangen tweede album In Waves uitgebracht. Die katapulteert hem naar nieuwe hoogtes; hij speelt inmiddels in grote indoorzalen in Europa tegen fikse ticketprijzen. De zomer is nog leeg in de agenda. Komt hij oogsten op de Europese festivals?

The xx – Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

The xx

Het lijkt waarschijnlijker dat Jamie xx eerst z’n solo succes gaat oogsten voordat The xx weer een draai krijgt, maar toch: de indieband zit al jaren op de reservebank te wachten op een vervolg. Nieuwe muziek zou al een poos klaar liggen, Romy lijkt met haar solopaat inmiddels ook wel uitgetourd. Wie weet staan de sterren gunstig?

Nick Cave

Nick Cave stond in 2022 al op Best Kept Secret en wellicht is 2025 dus een te snelle herhaling. Maar goed, hij is op tour en de Amerikaanes leg loopt half mei af, dus een Europese festivalzomer zou kunnen volgen. Er zijn er maar weinig die een dergelijke hoge ticketgarantie afgeven als Nick Cave, dus als de kans zich voordoet wil de organisatie zich er vast nog wel eens aan wagen.

Jack White – Photo: Ben Houdijk

Jack White

Jack White kent de weg naar Best Kept Secret. Met The Raconteurs speelde hij er in 2019 een van de beste shows van het weekend. Zijn nieuwste solo album No Name is wederom goed ontvangen en hij heeft al aangegeven dat er een tour aankomt, inclusief festivals.

Charli XCX

Waar blijft Charli?! Tijdens Brat Summer was Charli XCX ver weg van de Nederlandse en Belgische podia. Dat succes moet dus nog altijd verzilverd worden. Het lijkt inderdaad wel te gaan gebeuren komende zomer, maar of het festivals of zalen worden, valt nog te bezien. De kans voelt groter dat Mojo haar wegkaapt voor een topspot op Down The Rabbit Hole of Lowlands, maar wie weet komt Best Kept Secret in haar tourschema toch beter uit. Haar snob-approved popmuziek zou niet misstaan op het hoofdpodium van BKS.

Bon Iver – Photo: Ben Houdijk

Bon Iver

Voor het eerst sinds 2019 is er weer nieuwe muziek van Bon Iver. Eén van de meest geliefde indie acts ging in 2023 nog nét aan Best Kept Secret voorbij, toen hij drie dagen voor het festival in het nabijgelegen Tilburg optrad. Hebben we volgend jaar wellicht meer geluk en krijgen we vervolg op het goed ontvangen optreden uit 2019?

The Cure

The Cure op het strand van Best Kept Secret. Waarschijnlijk is de megaband te duur voor het festival, maar wát zou het magisch zijn. Zeker nu er voor het eerst in zestien jaar tijd eindelijk nieuw werk is en de band dus actueler is dan bij voorgaande passages, zou een festival als BKS goed passen.

London Grammar

London Grammar heeft een nieuwe plaat uit. Tot nu toe heeft dat zonder uitzondering betekend dat de groep daarna wel langs de festivals zal gaan. Dit najaar staan ze nog in de Ziggo Dome; voldoende formaat hebben ze inmiddels wel. Het zal voor Best Kept Secret misschien niet de gedroomde afsluiter zijn, daar zijn ze toch net niet spannend genoeg (meer) voor. Maar als het festival om headliners verlegen zit, zou het toch een poging kunnen doen.

The Smile – Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

The Smile

The Smile had een bijzonder productief jaar, met liefst twee uitgebrachte albums. Die zijn nog niet live overgebracht in Nederland, nadat de show op Lowlands geannuleerd moest worden. Of ze die komen inhalen, is nog niet duidelijk. Wie weet ligt er geen nieuwe tour van The Smile in het verschiet. Maar anders weet Thom Yorke in ieder geval de weg naar Best Kept Secret.

Lorde

Waar blijft die nieuwe muziek van Lorde nou? Ze speelde het nieuwe werk wel al tijdens haar mini-festivaltour in 2023, maar sindsdien is er nog steeds niets uitgekomen. Onlangs haalde ze wel haar Instagramprofiel leeg en postte ze een cryptische foto. In het land der popmuziek betekent dit meestal dat er iets aan zit te komen. Wie weet is 2025 dan eindelijk het jaar, en dan zal er ook een tour volgen van de Nieuw-Zeelandse. Het zou dan een perfect passende headliner zijn voor Best Kept Secret.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2025

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 13-15 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen