Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Graspop 2025?

Metalfestivals zijn traditioneel vroeg met de eerste aankondigingen. Weet de grootste metal meeting van België volgend jaar weer net zo’n sterke line-up neer te zetten? Dit zijn de heetste geruchten voor Graspop 2025.

Volgend jaar vindt Graspop plaats van 19 t/m 22 juni. Gedurende deze vier dagen kan het festival liefst acht headliners kwijt. In 2024 waren dat onder andere Tool en Bring Me the Horizon. Wie zijn in 2025 de afsluiters in Dessel? We zetten de grootste geruchten op een rijtje.

Iron Maiden

Topfavoriet voor een headlinespot op Graspop 2025: Iron Maiden. België wordt zoals het nu staat overgeslagen in de uitgestippelde Europese rondreis, maar dat dat zo blijft lijkt ons sterk. Graspop 2025 vindt plaats van 19 tot en met en 22 juni, dit valt precies in het enorme gat tussen Helsinki (16 juni) en Birmingham (21 juni). Waardoor we Iron Maiden alvast met potlood opschrijven voor het Belgische metalfestival waar ze al enige tijd de huisband lijken.

Slipknot

Deze voelt bijna als een zekerheid: Slipknot speelt bijna elke twee jaar wel op Graspop, en ook in 2025 zijn ze in de buurt. Zo prijkt de Amerikaanse band al op het affiche van Rock am Ring en Rock im Park. Deze Duitse zusterfestivals vinden begin juni plaats, dus ligt een optreden in Dessel twee weken later nogal voor de hand. Zeker één van de meest aannemelijke geruchten voor Graspop 2025.

festivalacts top 100 van 2022
Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Volbeat

De Deense formatie achter frontman Michael Poulsen – die dit jaar nog met zijn andere project ASINHELL op Graspop stond – stond liefst acht keer op Graspop sinds 2007. Bij vijf van de doorkomsten was dit als headliner, zoals bij het meest recente optreden in 2022. Combineer dit met een video waarin Poulsen aangeeft dat er in 2025 een nieuw album uitkomt, én dat ze dat jaar in Europa en de VS gaan touren, en je hebt een grote kanshebber voor een headlinespot op Graspop 2025.

Sabaton

Sabaton

Ook het Zweedse Sabaton stond liefst acht maal eerder op Graspop. De vorige keer dat de Zweden op Graspop stonden, in 2022, leverde dit zelfs een mini-documentaire op. De liefde tussen Sabaton en Graspop spat er in de documentaire vanaf. Hoog tijd dus dat Graspop en Sabaton weer eens afspreken. Het tourschema van de band laat inmiddels vier data zien in Zuid-Amerika, in mei. Perfect om dit de combineren met een Europese festivaltour in juni en juli.

Disturbed
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Disturbed

Nóg een band die in mei shows heeft staan aan de andere kant van de plas. Van 25 februari tot en met 17 mei tourt Disturbed in de VS. De band geeft aan dat data in de UK en Europa snel volgen. De laatste keer dat de band op Graspop stond dateert van 2023, toen het tussen Machine Head en Gojira op de poster stond. Afsluiten deed de band toen niet, gaat daar verandering in komen met een optreden ter ere van de 25e verjaardag van The Sickness?

Photo: Femke Valks / Festileaks

Within Temptation

Al negen keer eerder stond Within Temptation op het podium in Dessel. Het laatste optreden was in 2022, dus statistisch gezien kan het niet lang meer duren voordat de Nederlanders nogmaals langskomen. De band werkt dit najaar nog een Europese zaaltour af, maar heeft ook al een eerste festival voor 2025 bekendgemaakt: Dynamo Metalfest in Eindhoven. Kunnen we Graspop daaraan toevoegen?

Into The Grave 2019
Photo: Jesse Boeijenga / Festileaks

Powerwolf

Nooit eerder stond Powerwolf als headliner op Graspop. Maar eens moet de eerste keer zijn, toch? Qua momentum ligt de Duitse powermetal band alvast op koers. Begin oktober stonden ze nog in een uitverkocht AFAS Live, én een uitverkochte Lotto Arena. Het ideale moment om een stapje hoger te zetten op de poster? Het huidige tourschema biedt er in ieder geval al genoeg ruimte voor: begin juni staan ze op Rock Im Park en Rock Am Ring, om eind juni een aantal dagen na Graspop op het Finse Tuska Festival op te treden.

Photo: Corinne Schiavone

Nine Inch Nails

In 2023 gaf Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails nog aan dat hij klaar is met touren. Waarom staan ze dan toch in de lijst? Omdat diezelfde Trent Reznor dit jaar, zoals een rockster betaamt, dit alweer tegenspreekt. In een interview met GQ vertellen hij en Atticus Ross dat ze veel zin hebben in het werken aan een nieuw album, en dat ze een tour aan het plannen zijn. Over de tour is nog niets bekend, maar wie weet…

Photo: Martin Hausler

Slayer

Tja, metalacts die een uitgebreide afscheidstour doen om vervolgens een paar jaar later gewoon weer terug te keren… Slayer speelde eind 2019 haar ‘laatste’ shows, maar staat in september 2024 ineens op Louder Than Life en Riot Fest in de VS. Zullen we ze dan ook maar meteen weer opschrijven voor de Europese festivals? In dat geval heeft Graspop 2025 sowieso de beste kaarten.

Photo: James Minchin III

Linkin Park

De grote reünie van Linkin Park is een feit. Met een nieuwe zangeres, een nieuwe single en de eerste tourdata op de agenda. Het is nog onduidelijk of de band die tour doortrekt naar de Europese festivalzomer, maar dat ligt zeker voor de hand. Linkin Park stond nog nooit op Graspop, dus dit zou een hele bijzondere eerste keer zijn. De vraag is natuurlijk wel of Rock Werchter ze niet ook graag wil hebben.

Speculeer verder over Graspop 2025

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het GMM 2025-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2025

Locatie
België
Dessel, België
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen