Jonny Greenwood bevestigt: voorlopig geen liveshows voor Radiohead

radiohead persfoto

Het kleine sprankeltje hoop voor Radiohead fans is weggenomen door Jonny Greenwood. Na 6 jaar wachten lijkt de band nog steeds niet samen te komen voor het publiek. “In 2025 zijn er geen plannen voor liveshows voor Radiohead”, aldus de gitarist.

Wie op de bank stond te juichen toen bassist Colin Greenwood verklapte dat Radiohead weer bij elkaar was gekomen voor een repetitie, komt van een koude kermis thuis. De broer van Colin bevestigd tijdens de promotie van zijn fotografieboek dat er geen Radiohead liveshows op de planning staan in 2025.

De band is wel degelijk bij elkaar gekomen, maar dit moment werd niet gedeeld met het publiek. “It was fun and natural, but there are no plans voor Radiohead to play shows in 2025”, een teleurstelling voor vele fans uit de mond van Jonny Greenwood aan NME.

Bandleden van Radiohead focussen zich op individuele projecten

De bandleden hebben het op dit moment nog te druk met individuele projecten. Dit jaar zou The Smile, de andere band van Jonny Greenwood en frontman Thom Yorke, op meerdere festivals in Europa staan. Vanwege een infectieziekte bij Greenwood werden deze geannuleerd. Nu de gitarist er weer bovenop is, kan er gepland (en gespeculeerd) worden. Tijd om Europa volgend jaar weer op de planning te zetten. Een goedmakertje op Lowlands 2025? Of iets totaal anders aanpakken, bijvoorbeeld Best Kept Secret?

Dit jaar heeft de andere broer Greenwood, Colin, zich aangesloten bij Nick Cave & The Bad Seeds. Die zit momenteel halverwege hun Europese leg van de tour die op 17 november eindigt in Parijs. In 2025 gaat de band verder met The Wild God Tour in Noord-Amerika.

Rondom de overige bandleden is het al een poosje stil. Zouden zij aan het wachten zijn tot hun collega’s klaar zijn met hun individuele projecten om Radiohead weer bij elkaar te brengen? Wij hopen het wel.