Khruangbin kondigt Europese tour aan met perfect gat voor Lowlands en Pukkelpop

Photo credit: Andreea Popa / Electric Castle

Khruangbin lijkt geen genoeg te krijgen van touren en doet volgende zomer weer Europa aan. Er lijkt daarbij een perfect gat in hun schema te zijn voor Lowlands en Pukkelpop.

Afgelopen zomer genoten we nog van het optreden van Khruangbin op Down The Rabbit Hole, maar wie weet staan ze volgend jaar opnieuw op de lokale festivalweides.

Op vrijdag 15 augustus staat het trio namelijk in Londen, en daarna op dinsdag 19 augustus in Keulen. Lowlands en Pukkelpop vinden precies daar tussenin plaats, zowel qua datum als qua geografische locatie. Daarmee lijken de festivals een perfecte fit in het tourschema.

De Amerikaanse band speelt vaker 3 dagen achter elkaar, dus ook dat hoeft geen showstopper te zijn.

Rabbitlands Caroussel

Het is geen geheim dat Down The Rabbit Hole en Lowlands – beide festivals georganiseerd door Mojo – vaak haasje over spelen: een act die het ene jaar de ene doet, doet het jaar daarop regelmatig de ander. De lange rij voorbeelden bestaat onder meer uit Stromae (LL22, DTRH23), Confidence Man (DTRH23, LL24) en Bombay Bicycle Club (LL23, DTRH24). L’impératrice en Fred again.. zitten al helemaal vast in de Rabbitlands Caroussel: die deden de afgelopen 3 jaar telkens afgewisseld Down The Rabbit Hole en Lowlands.

Dat Khruangbin afgelopen jaar dus al op Down The Rabbit Hole stond, lijkt ze alleen maar kansrijker te maken voor Lowlands 2025. Ze hadden daar een hoge spot: als voorlaatste op de main stage. Ook bij een volgende passage is een dergelijke prominente positie te verwachten.

Meer Nederlandse shows

Kan je nou niet wachten tot volgende zomer om mee te zwijmelen op de psych-rock van Khruagnbin? Dit najaar staan ze nog twee keer in de AFAS Live: op donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november. De vrijdag is al uitverkocht, maar voor donderdag zijn nog tickets vanaf € 53,90.

Lowlands Logo

Lowlands 2025

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 15-17 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen