Robert Smith maakt bekend wanneer The Cure ermee ophoudt

Photo: Ben Houdijk

Frontman Robert Smith heeft in een interview zijn plannen voor het einde van The Cure gedeeld. “Als ik het tot die tijd red, ten minste.”

Smith: “Ik ben 70 in 2029, dan is ook het 50 jarig jubileum van het eerste The Cure album.” Dat zegt hij in een interview met Matt Everitt dat gepubliceerd is op de eigen website. Hij voegt hieraan toe “Als ik het zover schop, is het dan klaar”.

Daarmee is bekend dat The Cure in 2029 op houdt te bestaan, over 5 jaar dus. “In de tussentijd hoop ik concerten te blijven spelen. (…) De laatste 10 jaar aan shows waren de beste 10 jaar die we hebben gehad als band. Het zet die andere grofweg 30 jaar bij het grofvuil. Het is geweldig geweest.”

Smith geeft aan dat het bevrijdend heeft gevoeld om de afgelopen jaren zonder nieuw album te touren, omdat ze daardoor wat meer de diepte van hun uitgebreide catalogus in konden. “We zijn een liveband geworden die teert op de catalogus. We kunnen shows spelen, van 2,5 uur lang, met compleet andere songs elke avond.”

Geen festivals in 2025

In het verdere interview verklapt Smith ook dat ze in 2025 toch geen festivals gaan spelen, maar dat er wel een tour start in herfst van 2025. Benieuwd naar het hele interview? Hier vind je de code voor de mysterieuze website waarop je het bijna twee uur durende interview kan terugkijken.