Verklapt Liam Gallagher het voorprogramma van de reünieshows van Oasis?

Liam Gallagher
Photo: RANKIN

Liam Gallagher had weer een drukke avond op X (Twitter). Hij lijkt onder meer de voorprogramma’s te verklappen van de aanstaande reünieshows van Oasis, hoewel zijn uitspraken altijd met een flinke korrel zout moeten worden genomen.

Los van zijn frontmanschap van Oasis, staat Liam Gallagher óók bekend om zijn eindeloze getwitter. Regelmatig plaatst hij de ene na de andere raaskallende tweet, meestal ergens diep in de avond of nacht.

Ook afgelopen week was het weer raak. Hij begon te posten over de acts die in het voorprogramma van Oasis spelen, tijdens de reünieshows in 2025. Gezien het gigantische concerten worden voor een miljoenenpubliek, is er al weken veel te doen over welke bands de prestigieuze spots zouden mogen gaan vervullen.

Richard Ashcroft en Cast

Het begint met een bericht waarin hij zijn volgers oproept om te stemmen: “Richard Ashcroft of Manic Street Preachers als support act?”

Laatstgenoemde krijgt de meeste stemmen, dus vervolgt Gallagher – verspreid over 3 berichten – met: “The Manics it is. Only kidding, we never set sail without the one and only RICARDO. He is our boy from day DOT, come aboard. All we need now is to be CAST away on our jolly travels.”

Daarmee lijken Richard Ashcroft (van The Verve) en Cast bevestigd te worden als voorprogramma van de Oasis-shows volgend jaar. Hij herhaalt dat vervolgens nog een aantal keren in meer en minder begrijpelijke taal.

Betrouwbaar?

Het zouden vrij logische voorprogramma’s zijn: zowel Richard Ashcroft als Cast hebben eerder de supportslots vervuld van Liam solo of van Oasis. Ze liggen muzikaal bovendien prima op een lijn met de terugkerende Britse band, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat hun shine wordt gestolen door het voorprogramma.

Tegelijkertijd stoot Gallagher doorgaans ook een hoop onzin uit op zijn social channels, waar je vooral niet te veel op moet baseren. Maar goed, dat dachten we een paar maanden geleden ook toen hij een aanstaande Oasis-reünie bevestigde.