Volgens de Oostenrijkse website Wegotit spelen The Rolling Stones in 2017 op Rock in Vienna. Naast Rock in Vienna zijn er ook sterke geruchten over een optreden in Roemenië. Geruchten over een nieuwe Stones-tour worden zo nieuw leven ingeblazen.

Volgens Wegotit zit The Rolling Stones in de laatste fase zijn met onderhandelingen met Rock In Vienna. In de ’14 on Fire’ tour deed The Rolling Stones ook al Wenen aan, maar stonden toen in het Ernst Happel Stadion. “You generally want to play other venues than on the last tour” is volgens een insider één van de redenen dat ze volgend jaar op Rock in Vienna willen staan in plaats van weer in het Ernst Happel Stadion.

Naast Rock in Vienna zijn er ook al sterke geruchten dat de Britten naar Boekarest komen. Een Roemeense website kondigt namelijk aan dat The Rolling Stones in 2017 een optreden zullen geven in Boekarest. De laatste keer dat ze in Boekarest stonden is bijna 10 jaar geleden. Dus Europese landen die niet konden genieten van de tour in 2014, kunnen in 2017 The Stones misschien wel verwelkomen.

Nieuw Album

Eerder dit jaar bevestigde de legendarische rockband dat ze een nieuw album gaan uitbrengen. Een blues-inspired album wat nog dit jaar zou moeten uitkomen.  Het lijkt er dus op dat ze met hun nieuwe album volgend jaar gaan touren. Of The Rolling Stones een festivaltour doen is nog even gissen, maar deze twee sterke geruchten zijn in ieder geval mooie indicators voor meer festival. Met hun ’14 on Fire’ tour van twee jaar geleden lieten ze alleszins zien dat ze wel oud, maar nog lang niet versleten zijn. Bekijk hier onder een klein stukje van hun show op Pinkpop in 2014.

Rock in Vienna

Over Rock in Vienna 2017 is nog niet veel bekend: zelfs de datum is nog onbekend. Een aankondiging van The Rolling Stones zou een erg mooie opener zijn. Dit jaar vond het festival plaats van 3 tot 5 juni. Onder anderen Rammstein, Iggy Pop en Iron Maiden sierden de line up van het festival in Wenen.