Herkenbaar: 6 types vrienden die je hebt als je festivaltickets wilt kopen

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Het is weer die tijd van het jaar, de eerste festivals maken hun headliners bekend. Voor sommige festivals kun je zelfs al kaartjes kopen. Een spannende tijd dus, die menig vriendschap op het spel zet. Gaan we voor de early birds? Of wachten we nog eventjes? Gaan we naar festival A of toch naar festival B? Dit zijn de 6 vrienden die je hebt als je festivalkaartjes wilt kopen.

1. De twijfelaar

Je kent het wel, je wilt met de hele groep naar een super vet festival, maar één iemand blijft maar twijfelen. “Misschien worden kaartjes nog goedkoper”,  “laten we eventjes wachten tot de andere headliners bekend zijn”. Dit zijn bekende zinnen uit de mond van de twijfelaar. Koop gewoon die kaartjes man! Zolang je met je vrienden gaat is het sowieso leuk.

2. De Sligro

De Sligro ligt meteen helemaal aan de andere kant van het spectrum. Nog voordat hij of zij het weet koopt deze groothandel zoveel mogelijk early birds kaartjes. Al het spaargeld gaat eraan op, maar de Sligro doet niks zonder winstoogmerk. Als hij geluk heeft kan hij al z’n spaargeld dubbel dwars terugverdienen met de verkoop van z’n kaartjes. Wie weet geeft hij jou dan nog wel een biertje.

3. De super-mega-early bird

School of werk is even niet belangrijk, de super-mega-early bird meldt zich wel ziek. Met 2 laptops, een computer, 4 telefoons en de iPad van z’n tante staat deze vriend in de wachtrij. Alles om maar die beste deal voor z’n kaartjes te krijgen, of op z’n minst de uitverkoop voor te zijn. Als het internet maar niet uitvalt…

4. De bietser

De bietser is misschien wel je beste vriend, maar als het op geld aankomt heb je geen zak aan ‘m. Geld zit altijd moeilijk, hij kan nooit genoeg uren maken en de stufi komt altijd later dan gedacht. Natuurlijk schiet je met alle liefde z’n kaartje voor (het blijft toch je vriend) maar of je het ooit terug krijgt….

5. De ticketswapper

Het is altijd maar de vraag of de ticketswapper komt opdagen, hij wacht namelijk altijd het beste koopje af. Hij struint het internet af zoals een welgestelde vrouw van middelbare leeftijd die de Bijenkorf afstruint, op zoek naar die ene deal. Als het aan de ticketswapper ligt koopt hij z’n tickets 5 minuten nadat de poorten zijn opengegaan, dan zijn ze misschien nóg wel wat goedkoper.

6. De laatkomer

Deze vriend kan je soms enorm op je zenuwen werken. “Ja, ik koop die kaartjes wel een keer”, “die tickets zullen niet zo hard gaan”, om gek van te worden. De laatkomer zal een week voor het festival nog aan je vragen wanneer de kaartverkoop begint. Het is dan ook altijd een zegen als deze vriend, wonder boven wonder, nog een kaartje weet te fixen.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2013

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 21-23 juni 2013
Tickets Niet meer beschikbaar.