D66 voor groot poppodium Maastricht

Festival Crowd General 2012

Afgelopen weekend stonden twee heren van D66 uit Maastricht op Plein 1992 in Maastricht met een oldschool krijtbord, hierop stond de volgende stelling:

“Maastricht moet een popodium krijgen”.

Hoewel Festileaks hiermee geen politieke kleur wil bekennen, staan wij natuurlijk volledig achter deze stelling. Een poppodium in Maastricht juichen wij zeer zeker toe!

Waar komt dit vandaan? Nou… D66 Maastricht heeft deze “zomer” een initiatief raadsvoorstel ingediend over een groot poppodium te Maastricht. Het voorstel wil achtergronden en mogelijkheden voor de popcultuur naar de toekomst schetsen en vraagt de gemeenteraad om de ambities over een boven regionaal podium uit te spreken.

Uit een onderzoek van de Provincie Limburg naar mogelijke verbeteringen binnen popinfrastructuur, blijkt dat Maastricht de aangewezen stad is voor een bovenregionaal poppodium in een Euregionale context. De Gemeente Maastricht is sinds 2007 ook een poppodium rijk; de Muziekgieterij die deze conclusie graag naar een ambitie vertaalt.

Een bovenregionaal poppodium? Wij worden steeds enthousiaster! En de Muziekgieterij heeft het afgelopen weekend met het Bruis Festival laten zien dat ze deze ambitie kunnen waarmaken.

Ook Jan Smeets heeft zich hierover al eens uitgesproken. Hij heeft in Dagblad de Limburger al eens gezegd dat er een groot poppodium in Maastricht moet komen voor 1500 tot 2000 bezoekers.

Overigens vragen wij ons nog steeds af welke zes nitwits het oneens kunnen zijn met zo’n fantastisch initiatief…