Underworld doet muziek openingsceremonie Olympische Spelen

569
Underworld

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van het volgend jaar in Londen kunnen de voetjes van de vloer! Niemand minder dan Underworld is namelijk verantwoordelijk gemaakt voor de muzikale invulling van de opening die op 27 juni plaatsvindt.

De artistiek directeur van de ceremonie is filmmaker David Boyle die in 1996 een flinke boost aan de carriere van Underworld gaf. Hij nam Born Slippy op in zijn meesterwerk Trainspotting waardoor de populariteit van de Britse techno helden fors toenam. Na de film hebben Underworld en Boyle nog meerdere malen samengewerkt.

Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.