Update: Sziget Festival 2012 (Geruchten en bevestigingen)

Sziget Festival Crowd 2012

Ook voor het Sziget Festival kunnen we langzaam de geruchtenmolen gaan aanzwengelen. Het festival wordt gehouden van maandag 6 augustus 2012 t/m 13 augustus 2012 en er zijn tot dusver twee officieuze bevestiging. Deze week verwachten we de eerste officiële Sziget namen.

Voor degene die niet kunnen wachten, hierbij een update van de – o zo leuke – geruchtenlijstjes voor Sziget 2012. Leuk weetje: Omdat het de 20ste verjaardag van het festival is heeft de organisatie gezegd dat het de sterkste line-up ooit gaat worden.

– Allereerst is Bat For Lashes de eerste officieuze bevestiging. De band heeft het bekend gemaakt op hun eigen website, maar dit is later weer verwijderd. Vast op last van Sziget organisatie, maar wij tellen hem alvast. Ook de Ambient/ Psychedelic / Trance DJ Phenotype heeft zichzelf al bevestigd.

Smash Mouth is een zekerheidje. De band zegde dit jaar noodgedwongen hun optreden op Sziget af en hebben zelf aangegeven dit in 2012 te willen goedmaken. “I hope you can understand the bands position and we hope to be able to perform at this festival and others next year”.

– Aan headliners die touren rond die tijd geen gebrek. Zo worden Green Day en Foo Fighters sterk gelinkt aan het Reading & Leeds Festival dat gehouden wordt van 24-8 t/m 26-8. Meteen grote kanshebbers voor Sziget dus.
Foo Fighters drummer Taylor Hawkins quote: “We may play Reading in the summer next year, if we get through all of this run OK. Festivals are where we cut our teeth and became a good band.”

Bruce Springsteen & The E Street Band wordt genoemd, The Boss tourt door Europa maar heeft nog geen enkele Oost-Europese show!

– Grote kans ook dat Björk op Sziget staat. Zij tourt de hele zomer door Europa en doet o.a. de volgende festivals in augustus aan: het Noorse Oya Festival en het Finse Flow Festival. The Stone Roses headlinen samen met Björk het Oya Festival en zijn hiermee dus meteen een sterk gerucht.

Alice Cooper en de Scorpions touren in augustus door Europa. Zeker Alice Cooper zou niet misstaan op de Sziget Metal Stage.

– Door Radiohead kan nog geen streep gezet worden. Tot dusver alleen tourdates bekend gemaakt t/m juli, maar de organisatie van Sziget zegt niet voor niks dat het een van de sterkste line-ups ooit gaat worden. Wij blijven er rekening mee houden en houden van verrassingen!

Two Door Cinema Club, maar ook Beatsteaks, The Wombats, Die Ärzte en Bon Iver zijn in augustus in ieder geval op verschillende festivals te vinden.

De volgende namen staan o.a. op Wacken en zijn dus grote kanshebbers voor de Metal Stage op Sziget: Ministry, Cradle of Filth, Danko Jones, Napalm Death, Machinehead, Amon Amarth, Hammerfall, Dimmu Borgir.

En hier nog een paar losse flodders: Noel Gallagher, The XX (nieuw album + tour), Beach House, Florence & The Machine.

Zodra we meer weten houden we jullie uiteraard op de hoogte. Weten jullie meer dan ons of kan er ergens een streep door? Laat het ons weten! En onder diegene die ons een headliner weten te verklappen verloten we een kleurplaat.

Alle ontwikkelingen worden door ons centraal bijgehouden op deze pagina: Sziget Festival 2012

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen