Michael Kiwanuka wint BBC Sound Of 2012

Michael Kiwanuka

De 23-jarige Michael Kiwanuka is door meer dan 160 journalisten uitgeroepen tot de grootste muzikale belofte voor 2012. Frank Ocean en Azealia Banks completeren respectievelijk de top drie van BBC Sound Of 2012.

Kiwanuka reageerde als volgt op zijn uitverkiezing:

It’s very encouraging for some of my music to be noticed and considered as something worth listening to. I think it’s every musician’s dream to have any sort of recognition for their art, something that is so personal. This is something that I don’t take for granted.

Dubstep producer Skrillex eindigde als vierde, het Zweedse Niki And The Dove als vijfde. Dry The River, Friends en Spector e.a. waren ook genomineerd.

Michael Kiwanuka wordt bijgeschreven in het rijtje met o.a. Jessie J, Ellie Goulding, Little Boots en Adele die eerder met de winst aan de haal gingen.

Michael Kiwanuka – Home Again