Festival update 3 februari

Festival Crowd General 2012

Tijd voor een kleine update omtrent een aantal Europese festivals. Afgelopen weken zijn er hier en daar nieuwe bevestigingen/geruchten van een aantal festivals naar buiten gekomen. Hieronder een klein overzicht van de belangrijkste festivals en namen zoals je deze al hebt terug kunnen vinden op onze website.

Nederland
Pinkpop: De nummer twee van de gouden tip is bevestigd voor het festival in Landgraaf, te weten Mumford and Sons. Verder gaan er sterke geruchten over De Heideroosjes, maar deze worden door de organisatie van Pinkpop ontkracht. De tijd zal het leren of de Nederlandse punkband de mogelijkheid krijgt om hun carrière groots af te sluiten op een podium op Megaland Landgraaf.

Lowlands: Morgen, 4 Februari, om 11.00 uur start de verkoop van Lowlands 2012, hoe snel de kaarten dit jaar over de digitale toonbank zullen vliegen is ieder jaar weer spannend. Om de festivalgangers al een beetje tegemoet te komen heeft de organisatie een eerste zak met namen vrijgegeven: Feist, Ane Brun, Innervisions presents: Henrik Schwarz, Dixon en Âme (live & DJ), La Pegatina, Letlive, Blaudzun, Movits!, Me First and the Gimme Gimmes, Les Ramoneurs de Menhirs

Belgie
Rock Werchter: Rock Werchter heeft al een behoorlijk deel van haar line-up prijsgegeven, het wachten is op de volledige line-up. De volgende namen zijn sowieso te bewonderen in het eerste weekend van Juli: Blink 182 , Katy B, The Cure, Katzenjammer, Deadmau5, Pearl Jam, dEUS, Red Hot Chili Peppers, DJ Fresh, Skrillex, Elbow, Snow Patrol, Florence and The Machine, Wiz Khalifa, Garbage, Wolfmother, Justice, X, Kasabian

Gerucht: Incubus, toegevoegd aan line up van Main Square festival. Hiermee groot kanshebber voor een plekje op Rock Werchter.

Dour Festival: Bevestigd: Franz Ferdinand, Ministry,The Flaming Lips, Modestep

Frankrijk
Main Square Festival: Het festival dat tegelijkertijd is met Rock Werchter heeft traditiegetrouw een redelijk grote overlap van namen met het Belgische festival. Main Square duurt echter maar drie dagen en vind plaats in een middeleeuwse nederzetting in Arras. Deze indrukwekkende locatie is een aanrader voor een goed festival met ieder jaar weer een geweldige line-up. De volgende namen zijn toegevoegd aan de line up: All-American Rejects, Metronomy, Blink 182 , Miyavi, Florence and The Machine, Noah and the Whale, Incubus, Pearl Jam, Izia, Wiz Khalifa, Justice, X

Engeland
Download festival: Line up uitgebreid met: SLash, megadeth, rise against, steel panther, black label society, Kyuss Lives!, Five Finger Death Punch, Fear Factory, Periphery, Terrorvision, Ginger Wildheart, As i Lay Dying, Reckless Love

Eerder waren al bevestigd: Metallica, The Prodigy, Black Sabbath, Anthrax, Machine Head, August Burns Red, Biffy Clyro, Soundgarden, Chase & Status, Tenacious D., DevilDriver, Trivium, Devin Townsend Project, Ugly Kid Joe, Lamb Of God, You Me At Six, Little Angels

Spanje
Primavera Sound: Het Spaanse festival heeft de line up stevig uitgebreid en daarmee een hoop namen losgelaten die zomaar kans kunnen maken op een plekje op Pinkpop. Eerder waren al bevestigd: The Cure, The XX, Death Cab for Cutie.

Hier komende volgende namen bij: A$AP Rocky, Washed Out, Erol Alkan, Jackmaster, Sharon Van Etten, Rufus Wainwright, Afrocubism, Laura Marling, I Break Horses, Death Grips, Hype Williams, Demdike Stare, Main, Baxter Dury, Off!, Obits, Thee Oh Sees, Dominant Legs,Rustie, Benga, Scuba, Bombino, Chavez, The Pop Group, The Chameleons, The Wedding Present, Saint Etienne, Refused, Yann Tiersen, The Rapture, Richard Hawley, Atlas Sound, Lee Ranaldo, Real Estate, White Denim, Michael Gira. Kings of Convenience, Wavves, Iceage, Danny Brown,Oneman, Deadboy, Spencer, Redinho, SBTRKT en The Field.

Benicassim Festival: Festival de Benicassim heeft de line up uitgebreid met David Guetta, New Order, The Horrors, Example, Crystal Castles, Spector en Thee Brandy Hips.

Deze zullen worden toegevoegd bij de volgende al bekende namen: The Stone Roses, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Florence & The Machine, The Vaccines, Bombay Bicycle Club, Miles Kane, Cooper, Department S en Los Tiki Phantoms.

Oostenrijk
Frequency Fm 4 Festival: Vorige week werden al de eerste namen bekend gemaakt: Placebo, MIA, Beatsteaks, Sportfreunde Stiller, Tocotronic, Kettcar, Casper, Kraftklub, Frittenbude, Saint Etienne, Parov stelar band, Magnetic man, Benga, Flux Pavilion, Andy C & MC GQ, Modestep live, Moguai, John B, Zombie nation live, Foreign Beggars, Breakage, The Sonic Cubes

Vandaag heeft de organisatie nieuwe namen bekend gemaakt. Deze namen maken automatisch ook een kans om richting Lowlands/Pukkelpop af te reizen, aangezien het festival in hetzelfde weekend plaatsvind. Laatste toevoegingen zijn: The Cure, Enter Shikari, Milow, Katzenjammer, Daughter, Zulu Winter, Modeselektor live and Camo & Krooked live

Hongarije
Volt Festival: De eerste namen voor het Hongaarse Volt Festival zijn bekend geworden. Snow Patrol, Iggy & The Stooges, Katy B, Lostprophets, Children of Bodom, Hadouken!.

Sziget Festival: Sziget laat tot op heden weinig namen los, wachten is op de volledige line up van een van de populairste buitenlandse festivals onder Nederlanders. Tot nu toe bevestigd: Crystal Fighters, Noah and the Whale, Friendly Fires, Placebo, The Horrors, The Subways, Hurts, The Stone Roses, Mando Diao.

Dit zijn de belangrijkste bevestigingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden. Het wachten is op de complete line-ups die met de tijd binnen beginnen te komen. We proberen zoveel mogelijk leaks los te laten, heb jij geruchten/bevestigingen? Contact ons via het tabje Contact of via facebook/twitter.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
Gazo
Bicep
Amelie Lens
Gazo, Bicep, Amelie Lens +17 meer
Tickets Kopen