Editors zonder gitarist Chris Urbanowicz naar festivals

Editors Group Shoot 2008

Editors heeft via zijn website bekend gemaakt dat de band verdergaat zonder gitarist Chris Urbanowicz. Volgens de band is er een verschil tussen de muzikale visie van de gitarist en de overige bandleden. Voorlopig gaat Editors als een drietal verder.

Na tien jaar scheiden de wegen van Editors en Chris Urbanowicz vanwege muzikale meningsverschillen. Er zijn echter geen strubbelingen binnen de band. Momenteel werkt de Britse band aan de opvolger van In This Light And On This Evening uit 2009. ‘De band is gemotiveerd om met z’n drieën verder te werken. We proberen overigens nieuwe elementen in onze muziek te verwerken’, klinkt het op de website van Editors.

De Editors werken aan hun nieuwe plaat met producer Flood, bekend van zijn productie-klussen voor U2 en Nine Inch Nails. Het is nog niet bekend wanneer het vierde album van de Britten verschijnt. Deze zomer speelt Editors slechts op twee zomerfestivals. Wie de band aan het werk wil zien, kan naar Rock Werchter op 30 juni. Een dag eerder spelen de heren in Frankrijk op het Main Square Festival.

Bron: oor.nl