7 lastige clashes in het Sziget 2024 blokkenschema

Foto: Sziget 2023

Het blokkenschema van Sziget 2024 staat eindelijk online. De grote Hongaarse puzzel kan dan nu ook gelegd worden. Waar ga je heen en welke act moet je onverhoopt overslaan? Laten we je een handje helpen. Dit zijn de zeven moeilijkste clashes uit het blokkenschema.

1. Joost vs. Kylie (woensdag)

Als het goed is speelt Joost (20:45-21:45, Revolut Stage) een verpletterende show op Sziget 2024, want in Hongarije kan hij natuurlijk niet gediskwalificeerd worden. Met zijn mix van gabber, pop, en een hele boel andere muziekstijlen wordt het sowieso een groot feest in de tent. Echter sla je dan wel een groot gedeelte van de headline show van Kylie (21:15-22:45, Main Stage) over. Best een exclusieve boeking. Wie gaat het worden?

Ik kies...

2. Barry Can’t Swim vs. Richie Hawtin (woensdag)

De muziek op Sziget 2024 staat bijna nooit uit. Technogigant Richie Hawtin (01:30-03:30, Colosseum) is na al die jaren gelukkig wel wat gewend. Hij mag het houten Colosseum vakkundig komen afbreken met zijn beats. De ster van Barry Can’t Swim (01:45-3:00, Revolut Stage) rijst als een malle. De hosts van de Festivalpodcasts tipten hem al om in de gaten te houden. Ga jij voor een oude rot of een nieuwe ster?

Ik kies...

3. MEUTE vs. Honey Dijon (donderdag)

In het begin van de nacht speelt MEUTE (00:30-01:45, Revolut Stage), de Techno Marching Band, elf drummers en hoornisten uit Duitsland die met hun akoestische instrumenten de taak van dj vervullen. De ene na de andere technoklassieker komt uit de instrumenten van deze groep. Dit instrumentale geweld staat wel tegelijk met Honey Dijon (01:00 – 03:00, Colosseum) gepland, een Amerikaanse die haar decks als instrumenten gebruikt. De dj heeft ook een opvallende carrière, ze verzorgde de soundtrack van meerdere fashionshows. Je gaat sowieso dansen, maar bij wie?

Ik kies...

4. Warhaus vs. Stormzy (vrijdag)

Je kent Warhaus (18:45 – 20:00, Revolut Stage), waarschijnlijk als zijnde lid van Balthazar. Met inmiddels drie soloplaten op zak, waarvan één gloedjenieuwe, reist hij af naar Boedapest. Op Sziget 2024 kun je goed feesten, maar een rustmomentje pakken bij deze Belg is ook geen slecht idee. Toch meer zin om te knallen? Dan kun je naar grimekoning Stormzy (19:15 – 20:30, Main Stage). Drie albums van de rapper hebben de eerste plek in de UK charts behaald. Daarnaast heeft hij zich ook flink ingezet voor sociale ongelijkheid in Engeland. Maar goed, wordt het chillen of vlammen?

Ik kies...
Photo: Sanne de Beer

5. Editors vs. Janelle Monáe (zondag)

De mannen van Editors (18:45 – 20:00, Revolut Stage) stonden op Paaspop nog voor een bijna lege tent te spelen. Retestrak was het echter wel. De heren leveren altijd. Janelle Monàe (19:15 – 20:30, Main Stage) is ook iemand die altijd levert. Ze is niet alleen muzikant maar ook schrijfster, actrice en mode-icoon. Is er iets wat ze niet kan? Waarschijnlijk niet. Verwacht een show vol fantastische outfits en nog geweldigere muziek. Aan wie breng jij een bezoek?

Ik kies...
Fontaines D.C. op Rock Werchter 2022

6. Fontaines D.C. vs. Sam Smith (zondag)

De nieuwste single van Fontaines D.C. (20:45 – 22:00, Revolut Stage) laat je letterlijk naar adem happen. Zanger Grian Chatten deed inspiratie op uit een paniekaanval de hij had. De moshpit tijdens ‘Boys In The Better Land’ zal er niet minder om zijn. Misschien moet je die wel overslaan, als je de headlineshow van Sam Smith (21:15 – 22:45, Main Stage) wil zien. De artiest is uitgegroeid tot een van de grootste queer iconen ter wereld. Wordt het ‘Jacky Down The Line’ of toch ‘Unholy’?

Ik kies...

7. Big Thief vs. Fred Again.. (maandag)

Voor veel festivalgangers zal dit wellicht geen clash zijn, maar niets is zo divers als het publiek op Sziget 2024. Sommige Szitizens zullen twijfelen. Big Thief (20:45 – 22:00, Revolut Stage) maakt indrukwekkende maar ook best moeilijke indierock. Verwacht hier geen voetjes van de vloer maar ogen dicht en genieten. Het contrast met Fred again.. (21:15 – 22:45, Main Stage) kan bijna niet groter zijn. Verwacht een show vol dansbare gigahits. Zijn vrienden Four Tet en Skrillex spelen ook op deze dag. Zouden ze nog een stukje samen draaien? Je weet het pas als je er staat. Of sta je toch bij Big Thief?

Ik kies...

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen