Sziget Festival voegt 7 nieuwe namen toe

Sziget Programma 2014
Sziget Programma 2014

De organisatie van Sziget Festival heeft zojuist 7 nieuwe namen aan de affiche toegevoegd.

Boedapest verwelkomt: The Roots, Maximo Park, Kraak & Smaak, Agnes Obel, Beardyman, Citizens! en Bonaparte.

Op de Sziget Main Stage zullen The Roots en Maxïmo Park te bewonderen zijn. The Roots is een Amerikaanse band vermaard om de zeer goede live-shows, waarin hiphop wordt vermengd met rock, pop, jazz en soul. Maxïmo Park wordt gerekend tot de elite van de Britse indie scene met miljoenen verkochte albums. Het nieuwste album, The National Health, komt uit in juni van dit jaar.

Naast de eerder bevestigde acts uit Nederland zal ook Kraak & Smaak optreden op het Sziget Festival. Met een live-set waarin electronica wordt gemixt met jazz, funk, soul en lounge zullen zij de Arena in vuur en vlam brengen.

Op de A38 Stage zullen Agnes Obel, Beardyman, Citizens! en Bonaparte zijn te zien. Agnes Obel is een zeer getalenteerde Deense singer-songwriter die flink naam maakt met haar zang ondersteund door piano. Danny Foreman, a.k.a. Beardyman, is een Britse electronische act bekend om de excentrieke manier waarop hij een live-set in elkaar zet door gebruik te maken van zijn beatboxkunsten. Ook uit Groot-Brittannië komt de band Citizens!, die synthpop combineert met opwindende gitaarrifs. Tot slot komt ook de Berlijnse electropunk act Bonaparte naar het Sziget Festival.

Het programma voor de grootste podia van Sziget:

Pop-rock Main Stage
Bevestigde acts tot heden: Gocoo, Anti Flag, Viza, Noah and the Whale, The Subways, Glasvegas, Caro Emerald, The Vaccines, The Horrors, Paolo Nutini, Beatstakes, Friendly Fires, Maxïmo Park, Two Door Cinema Club, Mando Diao, The Roots, Hurts, The Xx, LMFAO, Placebo, Korn, The Stone Roses en The Killers.

OTP World Music Party Stage
Complete line-up: The Pogues, La Selva Sur, Che Sudaka, Los De Abajo, Figli Di Madre Ignota, Sergent Garcia, Dubioza Kolektiv, Roy Paci & Aretuska, Leningrad, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Fanfare Ciocarlia, Besh o droM, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Rotfront, Quimby, LaBrassBanda, Orchestre National De Barbés, Imam Baildi, HK & Les Saltimbanks, Amsterdam Klezmer Band, Muchachito Bombo Infierno, Molotov en Narasirato.

A38 Stage
Bevestigde acts tot heden: Tiga, Dirthyphonics, DJ Fresh, High Contrast presents “The agony & the ecstasy” featuring Selah Corbin & Dynamite MC, Shaka Ponk, Yonderboi, Flying Lotus, The Black Seeds, Jungle by Night, Heideroosjes, Agnes Obel, Anna Calvi, Wild Beasts, Kakkmaddafakka, Katzenjammer, dEUS, Fink, Citizens!, Lamb, Ministry, Bebel Gilberto, The Ting Tings, Dope D.O.D, Crookers, Beardyman, Bonaparte, Modeselektor en Azari & III.

Arena
Bevestigde acts tot heden: Saint Etienne, Crystal Fighters, Magnetic Man, Steve Aoki, Axwell, Adam Beyer, The Advent vs Industrialyzer live, Flux Pavilion, Borgore, Chef’Special, Kraak & Smaak, I Cani, Frittenbude, 1995, In Golden Tears, Grimus, Elektro Guzzi, Teatro Degli Orrori, Danakil en Amon Amarth.

Hungarian Main Stage
De belangrijkste Hongaarse bands zijn natuurlijk ook aanwezig op het belangrijkste Hongaarse festival. Het programma voor deze stage zal later worden bekendgemaakt.

Het Sziget Festival vindt plaats van 6 tot en met 13 augustus 2012 op een Donau-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Meer informatie is te vinden op www.szigetfestival.nl.

 

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Kopen