Lezers OOR kiezen Beste Indiesong Aller Tijden

435
Arctic Monkeys Group Shoot 2011

‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’, de debuutsingle van Arctic Monkeys, is door de lezers van OOR uitgeroepen tot Beste Indiesong Aller Tijden. De song kreeg de meeste stemmen van alle 400 indienummers die door de redactie van OOR en popjournalisten van Volkskrant, Revu, 3VOOR12 en verschillende Nederlandse indieblogs waren genomineerd.

‘Take Me Out’, de doorbraakhit van Franz Ferdinand, eindigde op de tweede plaats; ‘Love Will Tear Us Apart’, de bekendste song van Joy Division, is derde geëindigd.

‘Suds & Soda’ van dEUS is de hoogst gekwalificeerde song uit de lage landen. De Belgische band van Tom Barman, die vorige week verraste met een onaangekondigd nieuw album, bleef de Nederlandse indiehelden Spinvis en Moss ruim voor. Andere Nederlandse acts in de eindlijst zijn Moke, Alamo Race Track, Johan (2x), Bettie Serveert en Voicst.

The Smiths en Radiohead onderstrepen met allebei 4 songs bij de bovenste 50 de Britse dominantie in de eindlijst.

De Indie Top 100 is een co-productie van OOR en Paradiso, dat onlangs het Indiestad festival organiseerde. Een maand lang konden bezoekers van OOR.nl en Indiestad.nl op hun favoriete indiesongs stemmen.

De volledige Top 10:

1. Arctic Monkeys – I Bet You Look Good On The Dancefloor (2005)
2. Franz Ferdinand – Take Me Out (2004)
3. Joy Division – Love Will Tear Us Apart (1980)
4. The Strokes – Last Nite (2001)
5. Editors – Munich (2005)
6. dEUS – Suds & Soda (1994)
7. The White Stripes – Seven Nation Army (2003)
8. Blur – Song 2 (1997)
9. The Smiths – There Is A Light That Never Goes Out (1986)
10. New Order – Blue Monday (1983)

De volledig lijst wordt gepubliceerd in de volgende editie van OOR.

Bron: OOR.nl

Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.