Snoop Dogg, Sum 41 en elektronische acts voor Sziget Festival

Sziget Festival Crowd 2012

Met nog 45 dagen tot de start van het Sziget Festival kondigt de organisatie opnieuw enkele namen aan. Met de toevoeging van Snoop Dogg, Sum 41, Leftfield, SebastiAn, Aly & Fila en Lange ft. Betsie Larkin is de line-up voor het festival in Boedapest nu bijna compleet. Eerder werden onder meer The Killers, The Stone Roses, Placebo, Korn, The Roots, The XX, The Pogues, LMFAO en Goran Bregovic al bevestigd.

Het Sziget Festival viert dit jaar zijn twintigste editie en naar verwachting zullen ongeveer 15.000 Nederlanders dit meevieren. Nederlandse acts op het festival zijn dit jaar Caro Emerald, Amsterdam Klezmer Band, Chef’Special, Dope D.O.D., Jungle By Night, Kraak & Smaak, Heideroosjes, Capeman, Night At The Lake en Blaas Of Glory. Binnenkort zullen daar nog enkele bijzondere Nederlandse programmaonderdelen bijkomen. De drie treinen die vanuit Nederland rechtstreeks naar Boedapest zullen rijden, zijn nu bijna allemaal uitverkocht.

Voor veel bezoekers is een bezoek aan het Sziget Festival ook een bezoek aan Boedapest. Dit jaar biedt de Sziget-Budapest CityPass bezoekers van het Sziget Festival opnieuw de mogelijkheid de stad te ontdekken in de periode voor, tijdens en na het festival. Voor slechts 9 euro kan een tweedaagse CityPass worden aangeschaft, waarmee in die twee dagen onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van het openbaar vervoer in Boedapest en eenmalig gratis een badhuis of zwembad bezocht kan worden. Ook kan met een CityPass gebruik gemaakt worden van de Sziget bootservice over de Donau, shuttle-bussen vanaf het vliegveld en de grote stations en kortingen op onder meer de dierentuin, taxi’s en een bijzondere puzzeltocht door Boedapest geïnspireerd door het boek ‘De Da Vinci Code’. De CityPass is tevens te verkrijgen als dertiendaagse pas.

De twintigste editie van het Sziget Festival vindt plaats van 6 tot en met 13 augustus 2012. Meer informatie is te vinden op szigetfestival.nl.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen