Sziget Festival maakt namen bekend voor Metal Day

Sziget Festival Crowd 2012

Het Sziget Festival heeft vandaag bekendgemaakt welke acts op dinsdag 7 augustus zullen optreden op de traditionele ‘Dag 0’. Dit jaar is deze dag omgedoopt tot ‘Metal Day’. Ander goed nieuws komt van de overkant van de Noordzee, waar Michael en Emily Eavis, de oprichter van het beroemde Glastonbury Festival en zijn dochter die tegenwoordig mede-organisator is, in NME hebben aangegeven dat Sziget hun favoriete festival is na Glastonbury. Dit jaar zullen zij het Sziget Festival ook gaan bezoeken. Het moge duidelijk zijn dat dit een teken is dat het Sziget Festival internationaal steeds beter gewaardeerd wordt.

Metal Day zal om 2 uur ’s middags starten met een optreden van de lokale rock-metal helden Superbutt. Vervolgens zullen de hardcore punkers van Ignite uit Californië op het podium verschijnen, gevolgd door de Portugese heavy metal band Moonspell en de Zweedse power metal band Hammerfall. Hierna komen er nog optredens van de Italiaanse gothic metal band Lacuna Coil en de Noorse dark metal band Dimmu Borgir.

De twintigste editie van het Sziget Festival vindt plaats van 6 tot en met 13 augustus 2012. Meer informatie is te vinden op szigetfestival.nl.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen