Solar Festival 2012: Het festivalgevoel

Solar Weekend Bedankt

Dit weekend was alweer de 8ste editie van het Solar Festival te Roermond. Met namen als Flux Pavilion, Feed Me, DJ Fresh, Azari & III en Gers Pardoel beloofde deze editie van te voren al een enorm succes te worden. Zeker toen ook nog bekend werd gemaakt dat het in Roermond gedurende het festival gemiddeld 24 graden zou worden.

3 Augustus

De opening van Solar 2012 was onvergetelijk en liet zeker zien dat het een kunstzinnig festival is. Het festival begon officieel met het aankondigen van een Solarmeester. Wie Solarmeester zou worden werd bepaald door middel van een wedstrijd die mensen ertoe zette de meest originele naam voor de camping van Solar te bedenken. De winnares was uiteindelijk Anouk Bolhaar geworden met de naam “Hottentottententententoonstelling” na de bekendmaking van de winnende naam werd Anouk op de Boogiedown stage officieel tot Solarmeesteres gekroond. Na de kroning werden er honderden bekers met gekleurd poeder uitgedeeld die op het teken van de organisatie de lucht in gegooid moesten worden. Toen het moment eenmaal aangebroken was ontstond er spontaan een regenboog aan kleuren aan de horizon, het feest kon nu echt beginnen. Ondanks dat gedurende deze opening het festival terrein gesloten bleef was de dag goed gevuld met optredens van verschillende DJ’s waaronder DJ DNS en een DJ set van Boemklatsch.

4 & 5 Augustus

‘S ochtends rond 11 uur was het dan toch eindelijk zo ver, het festival terrein ging open. Met o.a. Azari & III, Sidney Samson en The Asteroids Galaxy Tour gedurende de dag zou het muzikaal gezien voor weinig mensen een teleurstelling zijn deze eerste dag. Solar staat echter ook bekend om zijn artistieke kant. Dit jaar was deze uiteraard ook weer goed vertegenwoordigd. In het midden van het festival terrein stond een gigantische bijenkorf, in het water lag een lichtgevende octopus, er waren muren vol graffiti en de podia waren ook kunstwerken op zich. ‘S middags waren er 2 mensen officieel getrouwd en was sinterklaas met de boot langs gekomen om cadeaus uit te delen. ‘S avonds werd het feest op het terrein door o.a. Feed Me en Hardwell afgesloten. Op de camping ging het feest nog wat langer door, tot half 2 gaf DJ DNS op de Boogiedown stage nog een afterparty.

De tweede dag begon het festival weer met een groots evenement op de camping. Bezoekers kregen ’s ochtends allemaal een waterpistool en om 12 uur vond het grootste waterpistool gevecht in de Nederlandse geschiedenis plaats. Wat het vorige record is en of het record ook daadwerkelijk gebroken is weten wij niet, wat wij wel weten is dat het ons grootste waterpistool gevecht ooit is geweest. Gers Pardoel en Le Le waren er ’s middags om de bezoekers vast klaar te stomen voor de grotere dans/electro acts. Naarmate de avond naderde, naderde echter ook wat bewolking, maar na een korte regenbui was deze ook weer snel weg. Kort daarna kwam FeestDJRuud Solar weer verblijden en leek de regen alweer snel vergeten. Toen was het einde toch alweer bijna in zicht. Het was enkel nog wachten op Flux Pavilion. De grote afsluiter van de main stage. Een mooi feest was het zeker, veel dansen, veel springen, veel moshen. Alleen voelde het voor ons niet echt als een afsluiter, ineens, om 5 voor 11 was het afgelopen. Geen speech, geen encore, geen vuurwerk, niets. De optredens op de andere podia gingen nog vrolijk 5-10 minuten door, maar toch was het bij de main stage al voorbij. Voor ons een iets wat teleurstellend einde aan een ongelofelijk mooi festival.

Solar is een aanrader voor vrijwel iedereen aangezien het zoveel verschillende kanten heeft. Wil je enkel komen voor de line-up kan dat hier net zo goed als op elk ander festival in Nederland, je zult alleen snel merken dat er op Solar nog zo veel meer is om van te kunnen genieten.

Hieronder de meningen van enkele bezoekers en artiesten.

Bezoekers
– “Een super editie van Solar, beter geregeld dan vorig jaar, alleen iets te druk”
– “Mooie sfeer, lekker weer en erg gezellig”
– “Security is niet altijd even professioneel maar het blijft een leuk festival”
– “Ik ben de camping nog niet af geweest en ben dat eigenlijk ook niet van plan, een en al gezelligheid hier”
– “See you next year? Ik ben er in ieder geval!”

Voor een van de Belgische crewmembers was Solar reden om zowaar positief te zijn over heel Nederland en dat wil nogal wat zeggen als dat van een gemiddelde Vlaming komt. “Nederland is top.”, kort maar krachtig.

Artiesten
– “Goeie sfeer en blije mensen. Als DJ zijnde blijft het elk jaar heerlijk om op Solar te kunnen knallen” (DJ DNS, dit jaar voor de 5de maal op Solar)
– “Het is super! Wel al een beetje dronken, maar gelukkig feest ik met gelijkgestemden. Party on!” (de MC tijdens het optreden van Shit-Is-Banging)

Wij zijn het met bijna alle reacties eens, Solar 2012 was super, er heerste een mooie, gezellige sfeer en we zullen er volgend jaar zeker weer bij zijn.

PS. Op de foto gezet door een festileaks fotograaf? Kijk op onze Facebook pagina voor al onze foto’s van Solar 2012. (Later op de dag komen er nog meer)

Solar Logo

Solar 2024

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 1-4 augustus 2024
Tickets Kopen