Exclusief: Muse speelt vijf nieuwe tracks van The 2nd Law (Luister!)

Muse Group Shoot 2010

Vanavond trapten de heren van Muse de tour rondom het volgende week te verschijnen album ‘The 2nd Law’ af in de E-Werk te Keulen. Naast de inmiddels bekende tracks ‘Survival’ en ‘Madness’ bracht de band een aantal andere nieuwe nummers ten gehore.

De rasechte Muse fans kunnen na vanavond gerust worden gesteld. Ook al is de zo gevreesde “dubstepsound” erg goed hoorbaar, de band staat live als een huis. Na een show van anderhalf uur mogen we concluderen dat Muse nog steeds de rockband is zoals we gewend zijn. De “nieuwe sound” laat live een moddervette indruk achter en valt absoluut niet uit de toon bij de bekende klassiekers.

‘Supermassive Black Hole’ is zelfs succesvol met de ‘dubstepgitaar’ onder handen genomen waardoor de plaat vettiger dan ooit tevoren klinkt. Gezien het tijdstip van schrijven maak ik niet te veel woorden vuil aan mijn persoonlijke beleving. Check onderstaande – nooit eerder ten gehore gebrachte – nieuwe tracks en oordeel zelf.

Muse – Supremacy

Muse – Panic Station

Muse – Animals

Muse – Save Me

Muse – Follow Me

De volledige tracklist:

Supremacy
Interlude
Hysteria
Panic Station
Resistance
Supermassive Black Hole
Animals
Time Is Running Out
Save Me
Madness
Uprising
Follow Me
Plug In Baby
Knights of Cydonia

Toegift:
Stockholm Syndrome
Starlight
Survival