Advertisement

Muse wil met tour Pink Floyd achterna

Muse Live Matthew 2010

Muse heeft zich in de voorbereiding op hun aanstaande tournee nadrukkelijk laten inspireren door Pink Floyd, zo vertelt Matthew Bellamy in een onderonsje met CBS Local.

In de beruchte “The Wall” tour van Pink Floyd (naar het gelijkname album) verrees op het podium langzaam een witte muur die de band geleidelijk opslokte, om aan het eind vervolgens op spectaculaire wijze in te storten.

“We’ve built this upside down pyramid structure which is full of video screens. Throughout the gig, it gradually comes down and consumes the band. So we end up eaten up by this pyramid thing, which is all very symbolic, of course. We blast out of it and escape. It’s going to be a big experience. This is our Stonehenge tour!”

Muse tourt nog het hele najaar door Europa waarbij o.a. de Ziggo Dome (Amsterdam) en het Sportpaleis in Antwerpen bezocht zullen worden. In januari trekt de band vervolgens via Japan naar Canada en de Verenigde Staten waar ze zeker tot in april verblijven. Op 21 juni zijn ze weer terug in Europa met een show in het Stade De France. Het lijkt voor de hand liggend dat er in die periode wat Europese festivals (zoals Pinkpop en/of Werchter) gedaan worden, maar bevestigingen zijn er nog niet.