Eerste namen voor Roskilde 2013

Roskilde Festival Mainstage

De organisatie van Roskilde heeft vanmorgen de eerste vier acts bekend gemaakt die zijn geboekt voor de editie van 2013, allen afkomstig uit Noordse landen.

Het Deense Volbeat dat zichzelf vorige week bevestigde voor o.a. Rock Werchter staat ook op Roskilde. Ijslandse trots Sigur Ros maakt volgend jaar een rentree na een laatste optreden op Roskilde in 2006.

Kvelertak uit Noorwegen komt het publiek vermaken met een mix van hardcore punk, black metal en garage rock. Het Zweedse Goat sluit het kwartet aan boekingen en staat garant voor psychedelische rock met een Afrikaanse nasmaak.

De organisatie van Roskilde is naar eigen zeggen druk bezig met het samenstellen van een line-up die de successen van voorgaande jaren op zijn minst zal evenaren. In 2012 stonden o.a. Bruce Springsteen, Bon Iver en The Cure op het affiche.

Roskilde 2013 vindt plaats van 29 juni tot en met 7 juli. De voorverkoop start op 1 december 2012.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
Foo Fighters
Kali Uchis
PJ Harvey
Tickets Kopen