Advertisement

Festivalupdate 21 december: Dour, Benicassim en meer

Of de wereld nou vergaat of niet, er zullen namen gelekt worden. In de veronderstelling dat er volgend jaar gewoon festivals te bezoeken zijn volgt hierbij een korte update van het festivalnieuws van vandaag.

Dour Festival lekte vandaag al de allereerste naam voor de editie van 2013. Amon Tobin is de gelukkige. Hij zal het Belgische festival voor alweer voor de vierde keer aandoen, dit keer met zijn “Amon Tobin presents Two Fingers” show.
Dour Festival 2013 vindt plaats van 18 tot en met 21 juli.

Nadat wij eerder al berichtten over de mogelijk gelekte headliners voor Benicassim 2013 kwam vandaag de officiële bevestiging vanuit de organisatie: Queens of the Stone Age, The Killers, Echo Lake, Splashh, Swim Deep, Palma Violets, Jake Bugg en Azealia Banks staan op het Spaanse festival volgend jaar.

Minder leuk nieuws uit de hoek van Sonisphere UK. De organisatie van het festival, dat voor het laatst doorgang vond ik 2011, kreeg de gewenste line-up niet voor elkaar en besloot te cancelen. Er zijn inmiddels wel plannen voor een 2014 editie.

We sluiten af met positief nieuws uit Letland. Sigur Rós werd namelijk aangekondigd als eerste headliner voor de 2013 editie van Positivus. De IJslanders werden eerder al geboekt door Hurricane, Southside en Roskilde. Positivus Festival 2013 vindt plaats van 19 tot en met 21 juli.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen