Pinkpop 2013: Nieuwe namen met o.a. The Script en Triggerfinger

Pinkpop 2013 Logo

Deze ochtend was Giel in gesprek met Pinkpopbaas Jan Smeets en uiteraard kwamen er in dit gesprek enkele nieuwe namen en andere nieuwsfeitjes naar voren.

Zo wist Jan Smeets de komst van Queens Of The Stone Age naar Pinkpop definitief te bevestigen. Tevens maakte hij bekend dat The Script en Triggerfinger komend jaar op het festival staan.

Dat Jan Smeets een jaartje ouder wordt is te merken, want zijn geheugen laat hem dit keer in de steek als het over The Killers gaat. Hij kon zich namelijk niet meer herinneren dat hij in het vorige telefoongesprek had aangegeven in een zeer ver gevorderd stadium van onderhandelen te zijn. Toch is de deal nog allesbehalve afgeketst: “Nu, om kwart over 7 in de ochtend, weet ik nog niets”. Verder zegt hij dat Bon Jovi sowieso niet op het festival staat.

Dan de grote oude naam die ons nu al weken bezig houdt. Deze oude naam zou Paul McCartney zijn, maar is volgens Jan Smeets helaas afgevallen omdat Amerikaanse festivals voorkeur krijgen.

Ook vroeg Giel nog naar Neil Young en hierover zei Smeets het volgende: “Ik blijf mijn hele leven achter Neil Young aanzitten. In mijn auto heb ik nu een geweldige cd en deze is van Neil Young.” Hiermee doelt hij vast op het laatste album van Neil Young & Crazy Horse, genaamd ‘Psychedelic Pill’. Samen met Crazy Horse is hij momenteel bezig aan een grote tour.

Meer nieuws kreeg Giel dit keer niet los bij Jan Smeets. Maar hij zei wel nog dat er om 9.00 uur een nieuwe site online komt met De Gouden Tip. Houd www.pinkpop.nl dus goed in de gaten, uiteraard doen wij dat ook voor je.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen