Reading & Leeds namen gelekt: Green Day, Nine Inch Nails en meer

Trent Reznor Nine Inch Nails

Hoewel de Reading & Leeds organisatie via diverse social media kanalen hard haar best doet vanavond een zo groot mogelijke climax te bereiken heeft een beveiligingslek op de website vroegtijdig roet in het eten gegooid. Een tweetal persberichten waren kortstondig leesbaar, terwijl deze vanavond pas gepubliceerd hadden mogen worden.

BBC Radio zou vanavond de primeur moeten hebben, maar het lijkt erop dat een groot gedeelte van de nieuwe namen voor de dubbelfestivals reeds gelekt zijn. Deze foto’s (foto 1 / foto 2) van Twitteraar @MattDavies__ bewijzen dit.

Update: Het lek klopt!

Hieruit kunnen we concluderen dat Green Day na Eminem en Biffy Clyro de derde headliner is. Deze acts zijn allemaal exclusief vastgelegd en zullen dus geen ander festival in UK aandoen. Trent Reznor’s Nine Inch Nails krijgt een tevens exclusieve plek als subheadliner. Daarnaast zien we ook de namen van The Lumineers, Frank Turner, A$AP Rocky, Major Lazer, Bastille, Peace, Deep Vally en vele anderen terug op de affiche.

Reading & Leeds is een dubbelfestival dat een week na Lowlands en Pukkelpop wordt georganiseerd. Dit jaar is dat van 23 tot en met 25 augustus. Overlappingen in de programma’s zijn daarom meer regel dan uitzondering.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2022

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 26-28 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.