Nick Cave, Franz Ferdinand, Noisia en meer voor Sziget

Sziget Programma 2014
Sziget Programma 2014

Nadat eerder onder meer Blur, David Guetta, Editors, Biffy Clyro, Dizzee Rascal, The Gaslight Anthem en Chase & Status werden bevestigd door de organisatie, zijn vandaag vijf nieuwe acts bekendgemaakt voor Sziget Festival 2013. Nick Cave zal met zijn Bad Seeds op de Main Stage verschijnen, net als Franz Ferdinand en !!! (spreek uit: chk, chk, chk). Voor de A38 Tent zijn de Zweedse hiphop- en reggae-artiest Timbuktu en het Nederlandse drum’n’bass trio Noisia bekendgemaakt.

Nadat eerder Blaudzun, Kensington, Daily Bread, Splendid, SKIP&DIE, Nicky Romero en Chuckie werden bekendgemaakt, is Noisia alweer de achtste Nederlandse act op Sziget Festival 2013. De Belgische afvaardiging bestaat tot dusverre uit Triggerfinger, Balthazar en Netsky live. Ook zijn er veel acts uit een groot aantal andere Europese landen, zoals grote muzieklanden als het Verenigd Koninkrijk (27), Duitsland (7), Frankrijk (6) en Italië (liefst 26), maar ook uit kleinere landen als Albanië, Macedonië en Luxemburg. Ook van buiten Europa staan diverse acts op Sziget, waaronder acts uit de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Zimbabwe.

Naast het muzikale programma zijn er op Sziget dit jaar verschillende nieuwe visuele kunstwerken, zoals het Disco Park en het Freak Park, een nieuwe tent met circusacts, een door het Indische Holi festival geïnspireerd kleurenfeest en een nieuw strand aan de Donau, waar wordt gefeest in de stijl van de Full Moon party’s. Ook de Boedapest Citypass is opnieuw verkrijgbaar. Hiermee kunnen bezoekers in de periode tijdens en rondom Sziget onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest, de veerboten tussen het centrum en het festivalterrein en shuttlebussen van en naar het vliegveld. Daarnaast biedt de Citypass diverse andere voordelen, waaronder een gratis bezoek aan één van de beroemde badhuizen in Boedapest.

Een combi-ticket voor het Hongaarse festival kost €199,-. Voor het hele programma en meer info over het festival ga je naar www.szigetfestival.nl.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Robin

Festileaks-veteraan met een groot muziekhart. Droomt ervan om The Strokes en Neil Young in 2019 op de festivalweide te zien.

Meer van Robin