“Rock Werchter heeft Pearl Jam binnen en vangt bot bij David Bowie”

Stay Tuned Rock Werchter 2014
Stay Tuned Rock Werchter 2014

Stay tuned! De website van Rock Werchter wordt op dit moment geüpdatet. Het kan niet meer lang duren voordat de eerste namen voor de editie in 2014 wereldkundig worden gemaakt. Gisteren ontving onze redactie diverse berichten die ons inhoudelijk wellicht al een eind in de juiste richting helpen.

De afgelopen maand hadden we diverse redenen om Pearl Jam aan Pinkpop te koppelen. Eén van die redenen is dat gitarist Stone Gossard in een interview heeft aangegeven dat de band een Europese tour voorbereid voor juni 2014. Die tour zou zomaar eens langer kunnen duren, aangezien ingewijden ons weten te vertellen dat Pearl Jam als eerste headliner is vastgelegd voor Rock Werchter. In dat geval keert de band volgend jaar terug naar de weide die in 2012 nog vakkundig naar de gelukzaligheid werd gepleurd, aldus Humo.

Dit hardnekkig gerucht betekent overigens niet dat Pearl Jam van de Pinkpop geruchtenlijst geschrapt kan worden. Wat dat betreft geen nieuws meer onder de zon. Ja, Jan Smeets heeft de boeking ontkend vlak nadat Stone Gossard zijn woordje had gedaan tegenover Gaffa. Het verleden heeft echter uitgewezen dat Jan’s uitspraken tijdens het geruchtenseizoen met een emmer zout genomen moeten worden. Feit is nou eenmaal dat Pearl Jam nog geen enkel festivaloptreden heeft aangekondigd. Dat geldt betreft boekingen toevallig ook voor zowel Pinkpop als Rock Werchter.

Dat de organisatie van Werchter ambitie heeft om de affiche van de 40ste editie – en dus jubileumeditie – te sieren met kanonnen van formaat is geen geheim. Daarom heeft Rock Werchter – volgens diezelfde bronnen –een poging gedaan om ook David Bowie te contracteren. Helaas zou daarbij achter het net gevist zijn.

Stay Tuned! Laat in de tussentijd gerust jouw mening achter op ons forum.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen