Zegut: “Metallica headliner Pinkpop en Rock Werchter”

Metallica Live James 2011

Radiopresentator Zegut van het Franse station RTL is met zijn jaarlijkse nieuwtje op de proppen gekomen. Hij kondigt Metallica aan voor Pinkpop en Rock Werchter 2014. Frankrijk wordt volgend jaar door de band overgeslagen.

De bebaarde Zegut doet elk jaar zijn duit in het zakje tijdens de speculaties rondom de boekingen van met name Rock Werchter en Main Square Festival. Meestal heeft hij het bij het juiste eind. Toch ging hij twee jaar geleden ook jammerlijk de mist in.

In 2010 lekte hij met recht de komst van Linkin Park naar Main Square 2011. In september 2011 kondigde Zegut al de komst van Red Hot Chili Peppers naar Rock Werchter 2012 aan. Ook deze voorspelling bleek een aantal maanden later een juiste. In oktober 2011 slingerde de presentator echter ook het gerucht de wereld in dat Rage Against The Machine op Main Square 2012 zou staan. Onjuist; helaas pindakaas. Hij verantwoordde zijn fout later met de uitleg dat hij RATM per ongeluk verwisseld had met Florence And The Machine en Rise Against. Het afgelopen jaar trof Zegut echter weer doel. Hij wist in vroegtijdig stadium al te vertellen dat The Prodigy één van de Main Square 2013 headliners was.

Gisteren kwam festivalseizoen 2014 aan bod: “Metallica rien en France l’été prochain! Mais il y aura environ huit dates, en Allemagne, mais aussi à Werchter Belgique et au Pinkpop en Hollande.”

Vrij vertaald vertelt zijn glazen bol dat Metallica ongeveer acht optredens zal geven tijdens festivalseizoen 2014. Duitsland wordt, evenals Rock Werchter en Pinkpop daarmee niet overgeslagen. De bekendmaking van Rock im Ring en Rock im Park hebben we reeds gehad. Wie volgt…?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen