Arctic Monkeys naar Roskilde Festival

Roskilde Festival Mainstage

Ook vrolijk nieuws omtrent Roskilde Festival vandaag. Vanochtend werd al aangekondigd dat ze rond waren met een band en zoals nu blijkt gaat het om Arctic Monkeys!

Sommige bands hebben een speciale band met Roskilde Festival door verschillende concerten of door een hele grote vraag vanuit het publiek. Arctic Monkeys is zo’n band. Ze hebben dit jaar hun beste album uit hun carrière gemaakt en het Roskilde-publiek wilde ze erg graag terug zien op Roskilde. Bovendien wordt het voor de heren de enige Scandinavische show van komend jaar.
Arctic Monkeys (GB) haalde de top 3 van de lijst die werd samengesteld door het publiek toen Roskilde kortgeleden vroeg wie ze op hun festival moesten zetten aankomende editie. De Britse favorieten sprongen in 2006 op de ‘rock-trein’, dat is ook het jaartal dat ze voor het eerst op Roskilde te vinden waren. In 2014 komen ze dan ook terug naar de ‘Orange Stage’ als een van de beste en meest geliefde rockbands van vandaag.

Op hun nieuwste album AM laten de heren horen dat ze een volwassen band zijn geworden. Ze hebben veel lef gehad om te experimenteren met genres zoals R&B en hiphop. Roskilde is er dan ook erg trots op om deze altijd groeiende band terug te hebben op hun festival.

The Arctic Monkeys worden toegevoegd aan het reeds bevestigde lijstje namen: HAIM, Deerhunter, MØ, Carcass, Nails, Pusha T, Dilated People, Trentemøller en Cyril Hahn. Roskilde vindt plaats van 28 juni tot en met 6 juli in Denemarken. Een combi-ticket kost je zo’n €256,-. Dagtickets voor het festival zijn niet te verkrijgen. Voor meer informatie over het festival, de line-up e.d. kan je hier terecht.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen