Biffy Clyro eerste headliner Isle of Wight festival

Biffy Clyro

Het Britse Isle of Wight festival heeft de eerste namen bekend gemaakt. In de vorm van Biffy Clyro is ook meteen de eerste headliner aangekondigd. De band zal de vrijdag van het festival afsluiten. Op die dag zal onder andere ook Calvin Harris en Rudimental een optreden geven.

Het Schotse Biffy Clyro is erg blij hier te mogen staan. “We are over the moon to announce that we will headline the main stage of the Isle of Wight Festival next year. To follow the likes of Jimi Hendrix, The Who, Bob Dylan and Pearl Jam is an honour. We cannot wait to get back to this iconic festival, and this beautiful island.”, aldus Simon Neil.

Door deze boeking stijgen de kansen op een optreden van Biffy Clyro op Pinkpop, dat één week eerder valt dan Isle of Wight. Vorig jaar waren er ook een aantal overeenkomstige namen. Zo stonden The Killers, Bastille en Ellie Goulding op beide podia.

Verder zijn voor Isle of Wight 2014 ook Passenger, The 1975 en The Waterboys toegevoegd aan het affiche. Het Britse festival vindt plaats van 12 tot en met 15 juni. De early bird tickets gaan 12 december om 09.00 uur in de verkoop. Een ticket kost omgerekend ongeveer €124,-.