Rock Werchter geruchten update met Muse, Foo Fighters en White Lies

Rock Werchter Programma 2015

Rock Werchter heeft met Metallica, Arctic Monkeys en Pearl Jam de eerste 3 headliners aangekondigd. Het laatste grote puzzelstuk – de vierde headliner – kan nog niet gelegd worden. Het houdt de gemoederen op diverse blogs en fora echter meer dan ooit bezig waardoor een algehele update vanuit onze kant op zijn plaats is.

Laat ik aftrappen met een opsomming van de geluiden die ons de laatste weken hebben bereikt. De boeking van de hoofdact van de Werchter-zondag is naar het schijnt nog niet in kannen en kruiken. In eerste instantie zou Rock Werchter haar pijlen hebben gericht op Muse; de band die dit jaar nog de Werchter Boutique editie voor zijn rekening nam. Er heerst algehele onzekerheid over de aanwezigheid van Muse op de festivals in 2014. De band zou hebben aangegeven slechts twee festivals in het gehele seizoen te zullen doen. Tot op heden bereikte ons geen bevestiging van deze uitspraak. Ook boekingen blijven nog achterwege. Wel vernamen wij dat Rock Werchter ambitie heeft het drietal in te lijven als afsluiter van haar jubileumeditie in 2014. De onderhandelingen zouden een drietal weken geleden echter om onbekende redenen zijn gestaakt.

Foo Fighters zou voor de organisatie tweede keus zijn. Na het “afvallen” van Muse bleek de band van Dave Grohl het meest gewenste alternatief. Een – relatief nieuwe en daardoor nog lastig op waarde te schatten – bron wist ons eind vorige week echter te melden dat ook deze onderhandelingen gestrand zouden zijn. Diezelfde bron weet tevens te melden dat U2 op het Werchter verlanglijstje staat. Helaas met dezelfde uitkomst: geen boeking. Even terzijde; White Lies is naar het schijnt wel binnengehaald, maar uiteraard niet als hoofdact. Dit gerucht is aan ons door een tweetal verschillende bronnen bevestigd.

Dan weer terug naar Muse. De laatste signalen duiden erop dat Rock Werchter het bijltje er niet zomaar bij neerlegt. De onderhandelingen zijn weer gaande, aldus insiders. Hoe dan ook heerst – zelfs in de wandelgangen – nog grote onduidelijkheid over de plausibiliteit op succes. Werchter beschermt deze info namelijk als een staatsgeheim, waardoor de informatie óók voor eenieder die dicht bij het vuur zit zeer gebrekkig is.

Hoe komen we dan toch aan dat laatste puzzelstuk? Wat helpt ons op dit moment verder? Juist. De feiten!

Ticketmaster.de meldt dat Muse op 23-6-2014 “für eine exklusive Show nach Deutschland” komt. In Bremen welteverstaan. Deze datum leert ons in ieder geval dat de band tijdens Rock Werchter – maar uiteraard ook tijdens Pinkpop – in de buurt is. Mits Muse in 2014 festivals doet dan zou er wel eens een klassieke tweestrijd tussen Herman en Jan kunnen zijn losgebarsten. Of en wie er dan aan het langste eind trekt? Dat lijkt ons een mooie discussie voor tijdens het kerstdiner.

Gisteravond heeft echter ook Foo Fighters weer van zich doen spreken. Website foofighters.tv. – met live shows, tv shows en interviews – doet een beroep op ons geduld met de boodschap “please stand by”. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat deze website wordt gebruikt om shows aan te kondigen. Toch is het een noemenswaardig teken van leven vanuit het kamp met Werchter gegadigden.

De kaarten zijn nog niet geschud. U kunt uw virtuele geld nog inzetten op ons forum. Laat ons weten wat jouw verwachtingen zijn. Muse? Foo Fighters? Of wordt tóch een ander konijn uit de hoge hoed getoverd dat niemand tot op heden zag aankomen?

Tot slot. Allen een feestelijke kerst toegewenst. Dat konijn ligt één dezer dagen hoe dan ook op onze eettafel. Wellicht ook bij jou…

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen