Damon Albarn hint naar nieuw album Gorillaz, nieuwe tour Blur niet uitgesloten

Damon Albarn heeft niet stilgezeten de laatste tijd. Deze zomer zal vooral in het teken staan van zijn solo-tour, maar ook voor Blur en Gorillaz zijn er plannen.

De laatste tijd gingen er geruchten dat de afgelopen tour van Blur misschien wel de laatste zou zijn. Albarn ontkracht dit door te zeggen dat er weliswaar geen shows gepland zijn, maar de band zeker nog samen doorgaat. “I’m sure we’ll play again at some point. It’d be mad to go the rest of our life and never play any of those songs again.”, aldus de frontman.

Over de toekomst van Gorillaz is Albarn echter stelliger. Zo beweert de Brit dat er genoeg materiaal ligt om bij wijze van spreken volgende week een album uit te brengen. Een nieuw Gorillaz-album lijkt dan ook, op termijn, een zekerheidje.

Ook zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Zo zou het “goed mogelijk” kunnen zijn dat Damon Albarn en Noel Gallagher ooit samen aan een album zullen werken. Gezien de rivaliteit die in het verleden bestond tussen Blur en Oasis is dit op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Ideeën genoeg dus, wij zijn benieuwd wat er van terecht komt! Wil je graag nummers van Blur en Gorillaz horen, maar kun je niet zo lang wachten? Eerder kondigde Damon Albarn al aan dat er ook ruimte is voor nummers van deze bands tijdens zijn solo-tournee. Damon Albarn staat deze zomer onder andere op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter.